keskiviikko 26. tammikuuta 2022

Tiukkapipoisuutta

 Tiukka on pipo ainakin tällä typyllä. Anelma-nukke on saanut uuden myssyn. Miksi näin?


Yritys oli tehdä "norjalaismyssy", alkuperäiseltä nimeltään Norwegian Sweet Baby Cap. Ohje löytyy ilmaisena Ravelrystä englanniksi ja myös suomeksi, esim. täältä tai täältä. Olisi kannattanut katsoa tarkemmin tuota enkunkielistä. Itse nimittäin yritin laskea silmukoita, tiheyksiä ja päänympäryksiä - hui, hai: pieleen meni.

Jo melko aikaisessa vaiheessa huomasin myssyn näyttävän tosi pieneltä. Sitten mietin, että pehmeän langan purkaminen ei kenties ole maailman paras idea, joten suosiolla päätin antaa myssyn nukelle. Kun tekele sitten valmistui, oli se jopa Anelmalle tosi pieni. Anelma-raukka joutui seisomaan yli yön märkä myssy päässään, jotta se edes vähän venyisi. I-cordia solmimisnauhoiksi en jaksanut alkaa, vaan ompelin leuan alle kuminauhan.

Aloitussilmukoita oli 84; olisi pitänyt olla enemmän. Käytin Filcolanan Arwetta Classic -lankaa kaksinkertaisena, 3 mm:n pyöröpuikko ja sukkapuikot. Tiukkaa tuli; olisi pitänyt käyttää 3,5 mm. Malli on sinänsä kiva ja istuu hyvin. Kiva vaihtoehto perinteiselle siksak-myssylle. 

Monta olisi-sanaa tässä tekstissä. Otan taas kerran tästäkin opikseni.

Kehtaako tämän laittaa bingoon kohtaan "Myssy tai pipo"? -Jospa laitan puolikkaan merkinnän?

Valmiin pipon paino on 24 grammaa.