maanantai 11. joulukuuta 2023

Joskus jotain ei vaan voi ohittaa

Nyt kerron kirpputoriostoksesta, jonkalaisia en yleensä tee, mutta nyt....

Kävin paikallisella, lähellä sijaitsevalla kirpputorilla ja juutuin ihastelemaan kolmen pienen kahvikupin lajitelmaa. Hinta oli 2,50 kaikki yhteensä. Kupit ovat pieniä, ns. mokkakuppeja, espresso-, turkkilainen kahvi tms., mitä niitä nyt kaikkia onkaan.

Meillä on tuon kokoiset kupit, useammalle ei löydy tilaa, en todellakaan tarvitse jne. järkeilin ja marssin ulos kirpputorilta. 

Jonkun päivän kuluttua menin samalle kirpputorille. Suunnistin tietenkin kuppien luo katsomaan, ovatko vielä jäljellä. Kyseisen paikan myyjä oli varmaan lopettelemassa, koska kaikki paikan tavarat oli alennettu 50%. Kolmen kupin hinta oli siis nyt 1,25 €.

Varmaan arvaatte, kuinka kävi:


En osaa selittää mikä noissa viehätti; en vaan väsy katsomasta niitä. Edelleen: enempää kuppeja emme tarvitse, ne eivät mahdu mihinkään jne. jne. Nyt ne ovat lipaston päällä odottamassa, että keksin niille paikan.

Olisi kiva löytää noita lisää, jotta saisi koko serviisin (en edelleenkään tarvitse, ei ole tilaa jne. jne.). Nettihaku ei tuottanut tulosta. Jos sinulla sattuu olemaan jemmassa, niin kerro. Olisi kiva saada kokoon edes neljä kappaletta, tai kuusi (mihinköhän ne sitten mahtuisivat?). 

Kuppien pohjassa on teksti: Exclusively for Whittard of Chelsea. Kupit on käsin maalattu, mutta ovat silti konepesunkestäviä. Whittard for Chelsea -niminen firma löytyy ja myyvät kahvi-, tee-, ym. lahjatavaroita ja kattaustarvikkeita, mutta ei tietenkään näitä maailman suloisimpia kahvikuppeja.