sunnuntai 27. helmikuuta 2022

Paasto alkaa keskiviikkona

Paasto, lankalaihis, ostolakko - monta lähestymistapaa - alkaa tulevana tuhkakeskiviikkona 2.3.2022, kestää 40 vrk, eli päättyy pääsiäislauantaina 16.4.2022 nämä päivät mukaan lukien ja siten, että sunnuntait eivät ole paastopäiviä.


Mitä tehdään: Kevennetään elämää ja ajatuksia. Keskitytään hyviin ja rauhallisiin asioihin. Lahjoitetaan johonkin keräykseen, esim. neuleita. Ajankohtaistahan on nyt myös eri järjestöjen rahakeräykset Ukrainan avuksi.

Mitä ei tehdä: Ei osteta lankaa tai valinnan mukaan jotain muuta, mitä yleensä tulee ostettua kenties liiankin kanssa.

Paaston jälkeen: Meillä kaikilla on toivottavasti kevyempi olo ja odotamme kevättä valoisin mielin. Osallistujien kesken arvon käsityökirjan. Saukkis (blogista Saukkiksen leipomuksia ja muita harrastuksia) on luvannut palkita yllätyksellä suurimman pudottajan, eli sen, joka paaston aikana siirtää vanhasta varastostaan suurimman grammamäärän lankaa hyötykäyttöön eli neuloo, virkkaa tms. 

Mukana ovat:

Repu - lanka, kankaat, kirjat, lehdet, karkki, suklaa, punaviini (lahjaksi saadut eivät ole mukana).

HPöllö - ainakin lanka, mahdollisesti muutakin, neuloo asunnottomien keräykseen.

Saukkis - lanka, kankaat, kirjat, tee. Neuloo hyväntekeväisyyteen.

Purulaari - lanka. Neuloo lahjoiksi sukulaisille.

Iso Gnu - lanka. Neuloo hyväntekeväisyyteen.

Taina Lötjönen - lanka, herkut, kirjat, kankaat.

Tytti - lanka, kankaat, kirjat, karkit, viinit. Jotain hyväntekeväisyyteen

Irkku jäi vielä miettimään osallistumista ja Vanuttunut villasukka tukee meitä paastoajia henkisesti. Mukaan mahtuu vielä alkuviikosta, tervetuloa. Ja ai niin, olenhan minäkin mukana ja lupaan olla ostamatta lankaa tai kankaita.

Lopuksi: Pääsiäislauantain 16.4. jälkeen pyydän osallistujia kertomaan, miten meni, pitikö paasto, onnistuivatko lahjoitukset ja onko mieli keventynyt. Lisäksi pyydän kertomaan paljonko lankaa sait käytettyä paaston aikana. Tämä tiedoksi Saukkiksen suurin pudottaja -kisaa varten.