lauantai 16. huhtikuuta 2022

Paasto, lakko, lankalaihis päättyy tähän päivään

Tuhkakeskiviikkona 2.3.2022 aloitimme 40 vuorokauden paaston. Paaston viimeinen päivä on tänään lankalauantaina16.4.2022.


Meillehän tämä nimi lankalauantai sopii kuin nenä päähän. Google tietää kertoa nimen alkuperästä:
Pääsiäislauantaina noidan mellastivat navetoissa taikomassa taloon huonoa karjaonnea: Tätä yritettiin torjua polttamalla kokkoja. Tapana oli myös värjätä lankoja. Tuhkakeskiviikko aloitti paaston ja silloin oli tapana sirotella ylleen tuhkaa katumuksen ja parannuksen merkiksi. 

Meidän tarkoituksenamme oli keventää elämää ja ajatuksia ja ehkä ympäristöämme ja varsinkin ylimääräisiä varastoja, kuten lankavarastoja. Myös on ollut hyvä muistaa muita tarvitsijoita, esim. neulomalla tai muuten osallistumalla lahjoituksiin, tukiin tai keräyksiin. Näin keventyneinä valmistaudumme kevään ja tulevan kesän odotukseen kukin omalla tavallaan. Muistutuksena vielä, että sunnuntait eivät olleet paastopäiviä.

Mukaan olivat ilmoittautuneet:

Repu - lanka, kankaat, kirjat, lehdet, karkki, suklaa, punaviini (lahjaksi saadut eivät ole mukana).

HPöllö - ainakin lanka, mahdollisesti muutakin, neuloo asunnottomien keräykseen.

Saukkis - lanka, kankaat, kirjat, tee. Neuloo hyväntekeväisyyteen.

Purulaari - lanka. Neuloo lahjoiksi sukulaisille.

Iso Gnu - lanka. Neuloo hyväntekeväisyyteen.

Taina Lötjönen - lanka, herkut, kirjat, kankaat.

Tytti - lanka, kankaat, kirjat, karkit, viinit. Jotain hyväntekeväisyyteen 

Nämä lupaukset olen kirjannut ja luvannut arpoa osallistujien kesken käsityökirjan. Lisäksi Saukkis on luvannut palkita suurimman pudottajan, eli sen, joka on neulonut eniten grammoja paaston aikana. 

Kerrotteko siis, hyvät ystävät miten meni, pysyittekö mukana. Saukkiksen palkintoa varten summaatko myös neulotut grammat (oletan, että virkkaus tms. on mukana?).

Ja Irkku, jäit silloin miettimään osallistumista. Mitä päätit?