torstai 7. heinäkuuta 2022

Hildur - rikoksia ja villapaitoja

Nyt on aivan pakko esitellä teille, hyvät kässäkaverit, juuri kuuntelemani kirja:


Jaa että miksi esittelen tämän uuden sarjan aloittavan dekkarin, jonka päähenkilö Hildur toimii rikosetsivänä Islannin Länsivuonoilla: No siksi, että tässä kirjassa neulotaan.

Eikä neulo kuka tahansa, vaan ahkerasti salilla käyvä, raamikas ja parrakas poliisimies. 

Suomalainen Jakob haluaa aloittaa uuden elämän. Hän vaihtaa biologian opettajan ammattinsa Tampereen poliisikouluun. Jakobilla on takanaan vaikea avioero ja huoltajuuskiista. Rauhoittaakseen mieltään ja kokeiltuaan jo kaikkea muuta, hän marssii Tampereen Ilmarinkadulla sijaitsevaan lankakauppaan ja kertoo haluavansa ostaa ohjeen, langat ja puikot villapaitaan.

Neulottuaan jo useamman villapaidan hän hakeutuu poliisien yhteispohjoismaiseen vaihto-ohjelmaan ja päätyy Hildurin kollegaksi Islannin Länsivuonoille. 

En nyt kerro juonesta tuon enempää. Dekkarista on kysymys ja olen ymmärtänyt, että sarja jatkuu.

Satu Rämö on suomalainen, hän on islantilaisen miehen kanssa naimisissa ja asuu samoilla seuduilla, kuin mistä tarina kertoo. Hän on kirjoittanut muitakin teoksia Islannista, matkailusta siellä sekä kertonut elämästä lapsiperheen näkökulmasta. Hildur on hänen ensimmäinen fiktiivinen tarinansa.   

p.s. Kuuntelin Hildurin äänikirjana, mutta onneksi olin ladannut teoksen puhelimeeni myös luettavana. Oli kiva käydä katsomassa, miten islanninkieliset nimet ja sanat on oikeasti kirjoitettu. Muun muassa piti etsiä pitkän neulevillatakin nimi, joka luettuna kuulosti "Fleigyr", mutta olikin tekstissä "Fleygur". Raverlystä löytyy.

p.p.s. Sunnuntain 17.7.2022 Helsingin Sanomissa on koko aukeaman juttu Satu Rämöstä ja Hildur-kirjasta. Tekeillä on trilogia ja toinen osa ilmestyy näillä näkymin ensi maaliskuussa.