maanantai 24. huhtikuuta 2023

Huivi, huivi ja liina

Melko yhtä aikaa valmistuivat alla esiteltävät kaksi huivia ja pieni liina. 

Ensin pisimpään työn alla ollut pitsihuivi. Malli on Novitan ikivanha, eli Talvi 2008 -lehdessä ollut, nyt arkistomalli nimeltään Pitsineulehuivi. Lankana on Drops Baby Merino, pyöröpuikko 80 cm, 4 mm. Valmiin huivin koko on 40 x 110 cm ja paino on 158 grammaa.


              

Pitsineulehuivin ansiosta saan kuitata bingoon kohdan "Novitan ohje" ja Neulehaasteesta kohdat: 18. Neulo pitsiä ja 27. Neulo kaaviosta. 

Toisen huivin ohje on Raverlystä. Suunnittelija on Helen Stewart ja mallin nimi on Tulle Shawl. Innostuin tästä mallista, kun näin Tulle Shawlin Raitalammas-blogissa; kiitos sinne vinkistä. Ohjeen lanka oli fingering-paksuista, minun lankani oli aivan erilainen ja vähän yritinkin muokata ohjetta lankani mukaiseksi.

        

Käytössä oli Novitan Elegia, väri 861 kinuski, puikko 4 mm pyörö. Valmiin huivin koko on 45 x 195 cm ja paino on 156 grammaa. Huivi on vähän liian pitkä tai siis leveä. Lisäsin ohjeen mukaisesti jokaisella oikealla kerroksella kumpaankin päähän kolme silmukkaa, eli yhteensä kuusi. Nyt huomaan, että kaksi (yht. neljä) olisi riittänyt.

Tulle Shawl antaa minulle bingoon merkinnän kohtaan "Ohje Raverlystä" ja Neulehaasteeseen kohdan 26. Neulo erikielisellä ohjeella. 

Vielä viimeisenä kylpyhuoneen sisustusta, eli pieni liina saippuakupin alle. Lankana on Maija, väri 239 kirkas oranssi, koukku nro 4. Valmis liina painaa 13 grammaa ja sen halkaisija on 15 cm.  Malli on omasta päästä, joten voin kuitata Neulehaasteen kohdan 30. Neulo jotain omasta päästä.