keskiviikko 27. huhtikuuta 2022

Sukkaboksi nro 2

                                         

Novitan Sukkaboksi nro 2 saapui ja tänään hain postista. Tällaista löytyi:

                                             

300 grammaa kivan väristä uutuuslankaa 7-veljestä Nature, väri 183 Pisara. Langassa on 70% villaa ja 30% lyoncell-kuitua eli kauppanimeltään Tencel. Tencel on biohajoava kuitu päinvastoin kuin polyamidi, joka on teknistä muovia. Ymmärrän luonnonsuojelunäkökulman, mutta eikö kulutusta kestämätön tuote ole omalla tavallaan epäekologinen? Tencelin huonosta kestävyydestä nimenomaan sukissa olen lukenut ja kuullut podcasteissa. Ajattelin, että jos nämä päätyvät sukiksi asti, en arvaa antaa lahjaksi, vaan jäävät omaan käyttöön. Tosin omaan käyttöön tuntuu jäävän sukkia jopa yli oman tarpeen, mutta kuluvathan ne, kun joka päivä käyttää oli sitten polyamidia tai ei.

Mitä mieltä olette, hyvät ystävät? Miksi Tencel-kuitua laitetaan sukkalankoihin? Eikö toimisi paremmin sellaisissa vaatteissa ja asusteissa, jotka eivät ole niin kovalla koetuksella, esim. huiveissa? 

Niina Laitisen mukana tullut Tanssivat pisarat -malli on sinänsä kiva, vaan kun olen kaksi kuukautta jäljessä sukkakalenteristakin, niin en tiedä milloin ehdin. Malliin tarvitaan vain 180 grammaa, joten lankaa jää vielä muuhunkin.

Mukana oli projektipussiksi tarkoitettu kangaspussi. Varmaan toimii myös kenkäpussina. Vielä oli Taika-merkkistä kosteuttavaa vartalovoidetta. Kaunis pullo, mutta voiteessa on melko voimakas havun tuoksu; hyvä sinänsä, mutta meidän tuoksuherkkään talouteemme liian voimakas.