maanantai 27. marraskuuta 2023

Jotain itselle

"Jotain itselle" on bingossani yksi ruutu. Nyt pääsen sen kuittaamaan. Samalla kuittaan neulehaasteesta kohdat 35. Neulo itselle ja 42. Kokeile sinulle uuden langantuottajan lankaa. 

Löysin Vantaan Myyrmäessä sijaitsevasta liikkeestä (Silmunen, myös nimellä Langanpesä) aivan ihanan pehmeää lankaa nimeltään Alegria, jonka valmistaja on Manos del Uruguay. Lanka on niin pehmeää, että uskallan ja tuntuu, että voin todellakin pitää neuletta kaulaa vasten. Koostumus on 75% villaa, 25% polyamidia. Ostamani langan väri/sävy on A9035 Flow. 

Ohjeen suunnittelija on Mette Wendelboe Okkels, eli PetiteKnit ja varmaan monelle tuttu malli Sophie Shawl. Ohje on maksullinen ja löytyy Raverlystä. 


Poikkesin ohjeesta koska halusin keskikohdasta leveämmän.... Höpsis, huijasin! Oikeasti ajattelin, että on hankala laskea lisäykset ja kavennukset joka kuudennelle kerrokselle. Helpommalla pääsee, kun tekee ne joka neljännelle kerrokselle. Ehkä, mutta kun lankaa oli vain yksi vyyhti, 100g = 405 metriä, niin huivista tuli näin leveämpänä myös lyhempi. Kuulin onneksi jostain, että lyhyet huivit olisivat muotia, niin että aallonharjalla ollaan.Huivi on leveimmältä kohdalta 35 cm ja siipiväli venyttämättä 136 cm. Aina oikea neulepinta venyy reilusti, joten kyllä se minulle mahtuu, saan pään ympäri ja eteen pienen solmun. Valmis huivi painaa 99 grammaa.

Nyt on kolme bingoriviä täynnä ja tyhjiä ruutuja on enää vain kaksi. Onnistunkohan vielä tänä vuonna saamaan koko bingon täyteen?