lauantai 18. helmikuuta 2023

Laskiaiskalenterin kahdeskymmenestoinen luukku aukeaa

Laskiaiskalenterikisa käy kuumana ja kalkkiviiva häämöttää. Varmaan huomasitte, että tein muutaman korjauksen tarkistuksen jälkeen. Nyt lista on ajan tasalla, mutta jos huomaatte jotain virhettä, niin ilmoittakaa kommenteissa.

Kahdeskymmenestoinen (kielen pitää pysyä tiukasti keskellä suuta kun suomenkielen järjestyslukuja kirjoittaa) luukku aukeaa nyt:


Tämän luukun kirja on nimeltään Kauneimmat neulemallit vuodelta 2008. Kirjailija on Lesley Stanfield ja alkuteos on nimeltään The New Knitting Stitch Library vuodelta 2001.

Kirjassa on 332 kuviomallia alkaen helpoista oikealla ja nurjalla tehtävistä kuvioista vaativampiin pitsi- ja nyppykuvioihin. Palmikoita ja muita upeita kohokuvioita saa aikaan myös ristikkäisillä silmukoilla. Kirjan avulla voisi suunnitella vaikka huivin tai peiton.


Kirjan malleilla olen neulonut kaksikin vauvanpeitettä, joista tuoreimmasta on kuva alla.Tietäjiä tämän luukun osalta olivat: Hepsi, Purulaari, Ruusuperhonen, Tytti, Olifantti ja Saukkis.


Laskiaiskalenterin kahdeskymmenesensimmäinen luukku aukeaa

Nyt alkaa loppukiri. Olisiko tällä kertaa vähän tuntemattomampi kirja kyseessä? Tässä se tulee:


Minulle tämä oli uusi tuttavuus, moni tämän kuitenkin tunsi ja kyseessä on Rakas villasukka vuodelta 2014. 


Rakas villasukka on Suuri Käsityö -lehden 40-vuotispäivän juhlajulkaisu sisältäen 40 lehden ohjetta. Kirja ei ole omani, vaan kirjaston. Kaikki kalenterin kirjat (paitsi Marttojen parhaat villasukat) ovat omasta hyllystä ja olenkin herännyt ihmettelemään, onko niissä muutama liikaa? Eivätkä kaikki hyllyn kirjat ole edes mukana kisassa.

Itselleni bongasin tekolistalle alla olevan mallin. Langatkin ovat valmiina.


Kannen tunnistivat Eija, Olifantti, Tytti, Ruusuperhonen, Irkku, Purulaari, Helvimarjatta ja Saukkis.

Kiitos korjauksista. Tein korjaukset edellisen päivän luukkuun.