lauantai 8. huhtikuuta 2023

Sukkamestarin boksi nro 2

 Ensin kuva boksista. Älä siis lue eteenpäin, jos boksisi on vasta matkalla ja haluat säilyttää yllätyksen.Ja sitten sisältö. Neljä kappaletta nahkaisia "Neulottu rakkaudella" -merkkejä, kolme kerää Earth Collection, Woolly Wood -lankaa, värissä 356 malakiitti (Vanuttunut villasukka kertoo blogissaan, mitä malakiitti tarkoittaa) ja vielä Merja Ojanperän ohje nimeltään Pitsilehti. Ohjeessa on kaksi varren pituutta ja kolme erilaista joustinvaihtoehtoa. 300 grammasta pitäisi tulla joko kahdet pitkävartiset tai yhdet pitkävartiset ja kahdet lyhytvartiset pitsineulesukat.


Saatekortti kertoo, että Woolly Wood on modaali-merinovillalankaa, joka on "hengittävä, kosteutta siirtävä ja biohajoava lanka, jonka kaapelikierteen ansiosta pitsit ja palmikot tulevat kauniisti esiin". 

Vyötteen mukaan vahvike on Tencel Modal Fibres. Olen ymmärtänyt, että Tencel ei olisi sukissa kestävää. Ajattelinkin nyt tehdä tieteellisen kokeen: Neulon näistä itselleni vaikka sitten lyhytvartiset sukat ja testaan kuinka käy. Olen lukenut, että laminaattilattia kuluttaisi sukkia enemmän kuin muunlainen lattia, joten Tencel joutuu kunnolla koetukselle, sillä meillä on nimenomaan laminaattilattiat.

Perästä kuuluu, jahka ensin saan ne sukat tehtyä.