keskiviikko 20. syyskuuta 2023

Kaisa Ikola: Kaksi oikein yhteen - Annin tarina jatkuu

Tervehdys kaverit! Kai olette jo huomanneet, että Kaisa Ikola on kirjoittanut jatko-osan aiemmin ilmestyneeseen Oikein nurin -kirjaansa. Jatko-osa on nimeltään Kaksi oikein yhteen ja se on ilmestynyt nyt syyskuussa kaikissa formaateissa. 

Nämä kaksi Kaisa Ikolan kirjaa lienevät ainoat suomalaiset neuleromaanit. Kerro ihmeessä, jos tiedät tai tunnet jonkun vastaavan. Kate Jakobs on kirjoittanut lankakauppakirjoja, mutta onko kukaan suomalainen Kaisa Ikolan lisäksi?

Kuuntelin juuri äänikirjana ja pidin kirjasta.

Päähenkilönä on sama Anni, joka ensimmäisessä osassa innostui käsitöistä, niistä bloggaamisesta ja neuletapaamisissa käymisestä. Samalla Anni etsi itseään, ammatillista identiteettiään ja pohti tyytyväisyyttään parisuhteeseensa.

On kulunut 15 vuotta ja Annin työkuviot ovat vakiintuneet pestiin koulutusyrityksessä tiedottajana. Käsityöt ovat jääneet, eikä neuletapaamisissakaan ole enää tullut käytyä. Annin arki muuttuu, kun paras ystävä Ninni pyytää Annia ottamaan luokseen tyttärensä Liinan kesäloman alkuviikoiksi. Lapsiin tottumaton Anni jännittää aluksi elämää huppariinsa hautautuvan ongelmateinin kanssa, mutta yllättävä yhteinen sävel löytyy käsitöistä.

Sosiaalinen media on muuttunut, eivätkä blogit enää ole ainoa kanava, jossa seurustella samanhenkisten kanssa. Facebook ja Instagram sekä videoblogit, vlogit ovat nykypäivää, vaikka blogit elävät kyllä edelleen omaa elämäänsä. 

Mukavaa kuunneltavaa tutusta aiheesta.