torstai 28. joulukuuta 2023

Tiimalasitaistelu ja bingon voitto

Vuosi lähenee loppuaan ja bingosta puuttuu vielä yksi kuittaus: Sukat varpaista varteen. Kohdan täyttämisessä on ollut monivaiheinen taistelu.  

Vaihe 1. Pitsineulesukat

Projekti alkoi toukokuussa, kun lähdin neulomaan pitsineulesukkia varpaista varteen. Lahjaksi oli tarkoitus, mutta kun tarpeeksi katsoin langan väriä, ei lahjaksi antaminen tuntunut ollenkaan hyvältä idealta. Näin neule jäi kesken ja sen kohtalo harkintaan. Kuvassa on vain projektin alku. Tein toista sukkaa lähes kantapäähän asti.


Vaihe 2. Kirjoneulesukat

Aikansa tuomiotaan odottaneen neuleen pitsikuvio ei enää innostanut, mutta eräs kirjoneuleohje kiinnostikin. Jätin tekeleen kärjet jäljelle, purin pitsineuleen ja lähdin kirjoneuleen kimppuun. Enpä huomannut ottaa vähän paksumpia puikkoja ja jonkin matkaa neulottuani totesin kirjoneuleen kiristävän kovasti. Kesken jäi ja kohtalo mietintään. Tästä vaiheesta ei valitettavasti ole kuvaa. 

Vaihe 3. Oma versio 

Taas purkua kärkiin asti ja siitä eteenpäin joustinneuletta kantapäähän saakka. Uskoin tiimalasin olevan yksinkertaisin ratkaisu ja niin kaivoin esiin ohjeen, katsoin videoita ja valmistauduin taisteluun.

Ensimmäisen kantapään jälkeen olin kadottanut kahdeksan silmukkaa jonnekin. Toista tehdessäni piti sitten vähentää silmukoita vastaavasti. Vartta tuli lopuksi 5 cm verran.


Valmiit ovat, mutta kantapään paikan arviointi ei mennyt aivan nappiin (kyllä, katsoin ohjeesta 5 cm ennen koko pituutta) ja niin sukista tuli minulle liian pitkät. Ehkä päätyvät vaikka yösukiksi.

Lankana on Regia Premium Silk 4-fädig, väri 85 ruosteenpunainen. Puikot 2,5 mm ja valmis pari painaa 49 grammaa. 

Pääasia kuitenkin on, että bingo on täynnä - juhuu!!