torstai 9. marraskuuta 2023

Se on loppu nyt...

... nimittäin lankojen ostaminen. Koko syksyn on ollut ostohousut jalassa, enkä ole millään saanut niitä riisuttua. Nyt tuli seinä vastaan, eli tila. Olemassa olevat langat eivät mahdu mihinkään ja määrä vain kasvaa kasvamistaan.

Minulle on kolme sängynaluslaatikkoa, joita olen pitänyt jonkinlaisena takarajana että enempää lankaa ei saa olla. Yhdessä laatikossa on Worsted, Aran, Chunky jne. paksut langat 7-veljestä lähtien. Toisessa on Sport ja DK -vahvuiset langat ja kolmannessa laatikossa on ohuet, eli fingering ja sitä ohuemmat langat. Fingering-laatikko ei mene enää kunnolla kiinni ja viimeisimmät ostokset jouduin jo sijoittamaan muualle. Näiden kolmen laatikon lisäksi on salaisia piiloja ja niitä alkaa olla sen verran, että en kohta enää muista, mihin olen piiloja kehitellyt.

Tänään tuli postista Adelia Fibersin joulukalenteriboksi. Sen avaan vasta oikeina päivinä.


Varmaan joulukuussa on vielä tulossa yksi Sukkamestarin boksi Novitalta. Sitä en laske ostokseksi, koska boksi on maksettu etukäteen.

Lankoja on kirjanpidon mukaan nyt yli 11 kg (erinäisiä salaisia puuttuu tästä luvusta). Hirveässä morkkiksessa lupaan, että en tee yhtään uutta lankatilausta ennen kuin pääsen vähintään viime vuoden lopun saldoon, joka oli 9730 kg. Ainoa poikkeus voi olla, jos jostain työstä jää puuttumaan lankaa, eikä mitään korvaavaa ole. Mitä sanotte tällaisesta lupauksesta? Pystynkö? Onnistuuko?

Jotain on onneksi kulutettukin. Pienin muutoksin tein Novitan/Lea Petäjä ohjeella Vinssi-kohoneulepipon. Puikot kuvassa, aloitussilmukoita 72, ja resorin jälkeen 60. Lankana on Katia Peru, väri 24 punainen. Lanka on 40% villaa, 40% akryyliä, 20% alpakkaa. Minua kutittaa kovasti ja pesin villapesuaineella, jospa pehmentää vähän, mutta laitan kuitenkin keräykseen. Paino valmiina 91 g.