maanantai 31. lokakuuta 2022

Vielä ehtii

Vielä viime viikon pidimme eräänlaista koronakaranteenia, eli enimmäkseen kotoilua, mikä taas tarkoittaa enemmän neulonta-aikaa. Näin sain viimeiset Lankavan pakettiin menevät neuleet valmiiksi. Seuraavaksi paketoin ne postiin ja sen jälkeen keskityn joulupukkiasioihin - onhan se on jo korkea aika!


Nämä pienet lapaset eivät luonnossa ole näin punaiset, vaan lähempänä viininpunaista. Lanka on 7V Välke, väri 591 karpalo. Langassa kulkee värikäs polyesterisäie, joka tekee pientä välkettä (ei näy kuvassa) ja ajattelin, että joku pikkutyttö saattaa pitää glitteristä lapasessa. Malli on tässäkin blogissa kyläilevän Maarit O Design ja löytyy Lankajengin tai Raverlyn sivuilta nimellä Amanda-lapaset. Koko on noin 7-vuotiaan ja valmis pari painaa 42 grammaa.


Toisen lapasparin kohdalla valo onkin taittunut lähemmäs oikeaa. Samaa 7V Välke lankaa on käytetty ja karpalon lisäksi mukana on 506 vanamo. Selkämyksen ohje löytyy täältä. Koko on 4-6 -vuotiaan ja lapaspari painaa 40 grammaa.


Jonain päivänä inspiroi jämäkerien käyttö. Käytetyt langat ovat Socki Stonewash, väri B121 Olive Jade ja 7-veikat 523 puolukka, 366 nokkonen, 288 tähkä, 644 pihlaja ja 260 hiekka. Muuten kiva projekti, mutta langanpätkien päättelyyn meni enemmän aikaa kuin itse neulomiseen. Koko on 30-32 ja valmis pari painaa 61 grammaa.


Viimeisenä valmistui perussukkapari kokoa 34. Lanka on viimeisimmästä sukkaboksista tullutta 7 veikka Nummi-sarjaa, väri 948 Kelo. Nummi-sarjan tavoitteena lienee ollut tweed-vaikutelma ja langan sisään on sinne tänne kudottu erivärisiä hippuja. Kelo-nimeä ihmettelen. Varsinkin kun saman sarjan oikeaa keloa väriltään muistuttava lanka on nimeltään Moreeni. Kalpea marjapuuro voisi tälle olla osuvampi nimi, ei kyllä taitaisi olla kovin myyvä.  Valmis pari painaa 76 grammaa.