keskiviikko 6. huhtikuuta 2022

Kysymys ja paastopäivitystä

Tulevana viikonloppuna on palmusunnuntai, eli sunnuntai ennen pääsiäistä. Kovaa vauhtia olemme siis lähestymässä paaston, lankalaihiksen, ostolakon kalkkiviivoja. Miten tämä aika onkin tuntunut niin kovin pitkältä, ainakin minun mielestäni. Vaikka en ole joutunut oikeastaan mistään kieltäytymään, on se kuitenkin kummitellut takaraivossa mielessä. En ole ostanut lankaa, enkä kankaita. Kerran olin jo tarttunut lankapussiin kirpputorilla, mutta en sitä mitenkään suremaan jäänyt.

Yksi paastoteko on tosin se, että olen lahjoittanut eli antanut lankaa pois ja saanut sillä tavalla varastoani vähän laihtumaan.

Miten teillä muilla on mennyt. Oletteko jaksaneet olla mukana? Vähän vielä ja sitten lasku, eli loppuraporttia kyselen, kunhan sinne asti päästään.

Mutta nyt se kysymys: Kaivoin kätköistäni esille kesken jääneen työn. Olen tuota aloittanut joskus 1980-luvun alkupuolella ja siitä on pitänyt tulla liivi. Takakappale on näköjään tehty ja etukappaletta aloitettu. Punnitsin langat ja liiviin riittäisivät, mutta en sitä halua. Mihinkään vaatekappaleeseen ei ole tarpeeksi lankaa; mahdollisesti huiviin, myssyyn tms. Tärkeää olisi tietää materiaali.

Muistaako kukaan tuollaista lankaa? Lanka on melko varmasti Novitan (vai mikä oli yrityksen nimi tuolloin). Lanka ei ole villaa, mahdollisesti puuvillaa ja jotain muuta. Mutta ehkä joku teistä muistaa kyseisen langan ja osaa kertoa. Alla kuva takakappaleesta ja keristä. Kerien kuvan väri on lähempänä totuutta. Aika tummaa siis.

Lankaa on yhteensä 275 grammaa. Ideoita, mitä tästä voisi tehdä?