sunnuntai 11. kesäkuuta 2023

Uudet ikkunat ja palautteen palaute Woolly Wood -sukista

Ikkunaremontti on osaltamme ohi ja pahin siivousurakkakin alkaa olla melkein valmis. Talomme on rakennettu 1980, sinä ruskeana aikana, jolloin todellakin kaikki mahdollinen oli ruskeaa, myös ikkunoiden puitteet, jalkalistat ja ovet. Nyt meillä on uudet ikkunat ja ovet. Jalkalistat on vaihdettu jo aiemman remontin yhteydessä.

Tässä olohuoneen sivuikkuna. Kumpi on hienompi? Kun on tottunut tuota ruskeaa katsomaan, niin valkoinen tuntuu melkein kalpealta.


Sitten se innokkaasti odotettu palaute koskien Woolly Wood -langasta neulomiani sukkia, joiden kantapohja meni puhki reilun kolmen viikon käytön jälkeen (katso edellinen postaus). 

Pahoitteluja en saanut, hyviä neuvoja sen sijaan tuli. Tässä pääkohdat:

Woolly Wood -langasta:

- Novita-lankojen kulutuksenkestoa testataan moninaisin keinoin ennen myyntiin tuomista ja eri myyntierien aikana.
- käytössä on mekaaniset kulutuksentestauslaitteet
- sekä perinteinen testihenkilöiden suorittama testaus
- Tencel Modal-kuitu tuo kestävyyttä, mutta sitä ei voi kestävyydeltään täysin verrata polyamidi-vahvikkeeseen.

Neulomisesta ja sukkien käytöstä:

- Puikkokoko vaikuttaa kestävyyteen. Jos käsiala on löysää, kannattaa valita pienempi puikkokoko, jotta saadaan aikaan napakka neulos
- Eri lattiamateriaalit vaikuttavat. Erityisesti laminaatti kuluttaa poikkeuksellisen paljon sukkia. Jos lattia on rosoinen tai kulunut, siihen saattaa tarttua sukan lankoja.

Sukkamestariboksin mallista

Juhlavia pitsisukkia ei ole suunniteltu aivan yhtä kovaan käyttöön, kuin mitä perinteisistä sukkalangoista neulotut sukat ovat. 

Ystävällisin terveisin 
jne.

                                                * * * * * * * * * * * * * * * 

Näinhän se tietenkin on. En osannut ajatella pitsipolvisukkia juhlavina, mutta ovathan ne. Edellisen postauksen kommenteissa SatunNainen Paula esitti hyvän idean: terät olisi voinut neuloa vaikka Nallesta.

Ja vielä: kyllä, meillä on laminaattilattia.