torstai 12. lokakuuta 2023

Myssy ja pussi

Anelma on jo yli kaksi vuotta odottanut asuunsa kuuluvaa myssyä. Nyt hän sen sai.

Palasia arjestamme -kanavan Riikka Pirnes on suunnitellut Alku-myssy -nimisen vauvan myssyn. Tämän ohjeen puitteissa lähdin liikkeelle, toki aivan eri langasta ja nukelle mitoitettuna. Mutta minne ihmeeseen on minun matikkapääni kadonnut, kun taas kerran onnistuin laskemaan tarvittavat silmukat väärin: Myssystä tuli liian pieni ja jouduin neulomaan resorista paljon korkeamman. Myös myssyn syvyys on liian pieni. Olisin purkanut, jos olisi ollut ihmislapselle menossa, mutta Anelma saa nyt luvan kelpuuttaa.

Jos alkaa liikaa harmittamaan, teen uuden. 

 

Lankana on Louhittaren luolan Kipinätär, väreissä jalokivi ja karpalo. Näistä kummastakin olen muinoin tehnyt kummallekin siskolleni huivit. Puikot 2,5 ja 2,25 mm ja valmis pipo painaa 19 grammaa.

Ja sitten se pussi: Ompelin poismuuttavalle naapurille läksiäislahjaksi kenkä- tai käsityöpussin. Sain häneltä muuttosiivouksen yhteydessä ison kasan kankaita ym. ompelutarvikkeita ja pussi ja sen vuori on tehty tuon kasan kankaista. Päällimmäinen kangas on afrikkalaista batiikkia ja kerrankin puhelimen kamera toistaa kauniin kuvion värit aivan oikein. Bingo sai kuitin kohtaan "Jotain pientä" ja näin täydentyy ensimmäinen bingorivi. Neulehaasteen kuittaan kohtiin 22. Neulo minivaate ja 39. Neulo Barbien tai nuken vaate.