sunnuntai 11. syyskuuta 2022

Hyvästi Välke-lanka, tai ei sittenkään

Pyhä pyrkimys oli käyttää loppuun kauan muhineet Novitan Välke-langat. Tarkoista laskelmista huolimatta suunnitelma ei toteutunut, vaan ennen viimeisen parin peukaloita lanka loppui. Välke-lankaa ei taida enää olla myynnissä, mutta onneksi Kässäkirpusta sitä löytyi. Peukalot tuli tehtyä, ja taas jäi lankaa. Ehkä seuraavalla yrityksellä parempi onni.

Tässä he ovat kaikki. Nyt menevät laatikkoon ja lopulta keräykseen (esim. Lankavan katalogissa on keräysosoite). Langat ovat siis Novitan Välke-lankaa, värit 591 karpalo ja 506 vanamo. Langassa on 2 grammaa polyamidia, josta muodostuu kiiltävä säie. Ei erotu kuvissa, mutta pientä kiiltoa näkyy luonnossa. 


Alla oleva pari valmistui ensimmäisenä. Koko on noin 130 senttisen lapsen. Ihan itse suunnittelin (olenko minä nyt neulesuunnittelija?). Puikot 3,5 ja 4 mm. Resorissa 36 silmukka ja kämmenosassa 40 silmukkaa. Valmiin parin paino on 55 grammaa.


Toisessa parissa on kiilapeukalo ja selkäpuolella pintaneule, jonka perusteellinen ohje löytyy seuraavanlaisesta osoitteesta: https://risusydan.blogspot.com/2011/11/ohje.html
Ohje on todellakin vuodelta 2011, mutta siellä se vieläkin on ja vilahtelee aika ajoin Pinterestissä. Tässä kuvassa vähän näkyvät nuo välkkyvät pilkut. Koko on noin 140 cm kokoisen lapsen, aloituksessa 40 s, puikot 3,5 mm ja valmis pari painaa 55 grammaa.
 

Kolmas tuhoamisyritys tuotti nämä noin 150 cm kokoisen lapsen raitalapaset. Aloitussilmukoita 40 ja valmiin parin paino on 58 grammaa. 


Lankaa jäi vielä 90 grammaa ja vähän tuota vaaleampaa. Niistä saa yhdet isot ja yhdet pienet lapaset, mutta se projekti jää nyt ainakin hetkeksi odottamaan.