maanantai 20. helmikuuta 2023

Laskiaistiistai on täällä

Ainakin meillä vähän pakastui niin, että satanut nuoskalumi muuttui oikein kivaksi pakkaslumeksi. Pääsisikö tässä vielä edes kerran hiihtämään? Laskiaispullat on syöty, olisi siis syytä liikkuakin vähän. Toivottavasti teillekin on maistunut ja olette valmiita laskiaiskalenterin viimeisen luukun aukaisuun.

Viimeisen luukun kirja ei ole tältä vuosituhannelta. Mikä kirja on kyseessä, kuka sen on kirjoittanut ja minä vuonna?


Huomatkaa myös, että heti huomenna alkaa 44 päivän paasto. Sitä emännöi tänä vuonna Olifantti, blogissa Tikusta asiaa (repukoin.blogspot.com) Jos olon ja lankavaraston tms. keventäminen kiinnostaa, niin käykää tutustumassa ja liittymässä paastoon. 

Kisa on päättynyt. Viimeisen luukun kirja on, niin kuin eräät tiesivätkin Aino Ollilan Vohvelitöitä. Julkaisuvuosi on 1960. Kirja on varsinainen pyhäinjäännös, kansakouluajoiltani peräisin - olen mennyt ensimmäiselle luokalle vuonna 1967.


Ja arvatkaa mitä, minulla on tallella tuolloin väkertämäni pyyhe:


Toinen lähes pyhäinjäännös on arkku, vai sanotaanko sitä kirstuksi, jonka päällä pyyhe on kuvattuna. Arkku on peräisin lapsuudenkodistani.

Mutta asiaan: Kisan tulokset ovat alla. Tytti onnistui keräämään eniten tunnistettuja kirjankansia, eli 22. Toinen oli Saukkis 21 kirjankantta. Jaetulla kolmannella sijalla 19 kirjankantta ovat Purulaari ja Ruusuperhonen


Pääpalkinto on kisassakin mukana ollut Siskoni mun -kirja ja se lähtee Tytille. 
Toinen palkinto on joko kirja tai lehti, josta neuvottelen sähköpostitse Saukkiksen kanssa.
Kolmas palkinto (Purulaari ja Ruusuperhonen) on lehti (tai kirja)-
Vastaajien kesken arvoin suklaata. Tein sen numeroimalla osallistujat ja arpomalla Random Number Generatorilla. Tulokseksi tuli nro 7 eli Irkku.

Tytti, Saukkis, Purulaari, Ruusuperhonen ja Irkku: Lähettäkää sähköpostia osoitteeseen puikoillanikin at gmail piste com. Nimi, osoite ja varmuudenvuoksi puhelinnumero, jos ei lähde kirjeenä.

Iso kiitos kaikille mukana olijoille. Näitä on ollut kiva tehdä, voi olla että huomenna on jo ikävä, kun ei ole uutta luukkua aukaistavana.