perjantai 22. heinäkuuta 2022

Stay Soft

Veera Välimäen Stay Soft -huivi.
                             

Tästä versiosta tuli harjoituskappale. Opin aika pian, että jos on tarkoitus raidoittaa, ei kannata valita kirjavaa lankaa: raidoitus ei erotu. Käytin samaa juoksevuutta olevaa lankaa kuin ohjeessa, mutta pienemmillä puikoilla, eli 3,5 mm. Testasin 4 mm puikkoja, mutta mielestäni tuli liian löysää. Huivista tuli näin pienempi. Aivan riittävän kokoinen kuitenkin.

Ruskeaan alareunaan käytin edellisestä huivista jäänyttä Freija Yarn Merino Single, väriä Bronze. Epäilin langan riittävyyttä, joten tein reunuksesta kapeamman eli lopetin jossain vaiheessa lisäämästä silmukoita. Epäilys oli oikea; bronzea jäi vain 3 grammaa. 

Pojanpoika 8v osallistui kuvaussessioon puhaltamalla somisteeksi saippuakuplia. 

Käytetyt langat ovat: Uschitita Merino Single, väri Silence, Freija Yarn Merino Single, värit 150122 Polte ja mainittu 011121 Bronze.

Valmis huivi painaa 187 grammaa ja muut mitat ovat: 160 x 85 x 110 cm.

Malli löytyy Raverlystä sekä Suuri käsityö 10/2019 ja Suuren käsityön julkaisusta Pikana puikoilta. 

Jos ketä kiinnostaa ryhtyä tähän kahden viimeksi mainitun ohjeen perusteella, niin pieni lisäys ohjeeseen: Reunuksen parilliset, eli nurjan puolen kerrokset, ohjeessa lukee: Neulo o, kunnes 3 s puikolla.... Tähän tulee jatko: ,siirrä lanka työn eteen ja...
Laitoin tästä ohjetiedustelun ja Veera Välimäki vastasi itse ja vahvisti, että kyllä, langan pitää tuossa vaiheessa olla työn edessä.