maanantai 3. kesäkuuta 2024

On vuosi 2008...

... ja Tarja Halonen on toista kauttaan presidenttinä. Saman vuoden kesällä silloinen Me-lehti (Pirkka-lehden vaiko Yhteishyvän edeltäjä?) julkaisee numerossaan 6/2008 kesäkassin ohjeen:


Otsikkona on: Ekokassin uudet kuoret.

Ja kuvauksena: Saat kivan kesäkassin, kun virkkaat miellyttävästä bambulangasta uudenmallisia ruutuja puuvillaisen ekokassin päällysteeksi. 

Tästä lähden innostumaan, ostan ohjeen mukaiset langat ja kankainen ekokassikin on tarkoitukseen varattuna. Vaan kuinka sitten käykään....

On vuosi 2010. Tarja Halosen toinen kausi jatkuu vielä ja minä perustan ensimmäisen blogini nimeltään Puikko, koukku ja ompelukone. Blogissa julkaisen 8.9.2010 postauksen tekstillä: Kesäkassi... mutta minkä kesän.


Palat on virkattu ja yhdistetty kassin malliseksi. Olen näköjään päätynyt vähän pienempään kassiin. Ekokassi poseeraa siinä taustalla. Enää puuttuvat kahvat.

On vuosi 2012. Sauli Niinistö valitaan Suomen tasavallan presidentiksi ja sitten vielä uudelleen vuonna 2018. Kassi lepää rauhassa koko Niinistön presidenttiyden ajan. 

On vuosi 2024. Alexander Stubb valitaan Suomen tasavallan presidentiksi. Novita julkaisee  Virkkauslehden, jonka ostan. Mutta tarina ei pääty tähän, vaikka niin voisi käydä. 

Vanuttunut villasukka kertoo blogissaan soveltavansa Virkkauslehden ohjetta Miradouro - virkattu toppi ja hame jo olemassa oleviin virkattuihin neliöihin. Nyt herään, että minä myös!


Langat: Novita Bambu, värit 011 valkoinen, 099 musta ja 352 vihreä.
Koukku: 3,5 mm
Koko: Lapsi, nuori tai hyvin hoikka aikuinen
Paino valmiina: 240 g
Suunnittelu: Toppi: Sisko Sälpäkivi. Kassi: Anne-Maija Immonen.

Kiitos Vanuttunut villasukka, kun annoit minulle tämän idean! Näin sain yhden ikuisuusufoistani pois päiväjärjestyksestä.

Bingo saa merkinnän kohtaan "Jotain virkattua".

Tarinan opetus: Presidentit tulevat ja menevät. Ufot liikkuvat hitaammin.