tiistai 6. kesäkuuta 2023

Sukkatestin tulos ja kuukauden mietelause

Testi lähti liikkeelle 16. huhtikuuta. Kuvan sukat on tehty sukkamestarin boksissa olleesta Woolly Wood -langasta. Kyseisen boksin mukana ollut ohje oli pitsineulepolvisukille. Onneksi en lähtenyt pitkää vartta tekemään, vaan lyhytvartiset perussukat.

Sukat ovat olleet käytössä kolme viikkoa ja ne on pesty koneessa joka viikon jälkeen. Nyt on meneillään neljäs viikko ja sukat ovat olleet jalassa kolme päivää. Kuvassa on sukkien tilanne siis kolmen viikon, kolmen päivän ja kolmen pesukerran jälkeen.


Kantapää on reilusti puhki. Muuten pinta on nyppyinen ja vähän huopunut.


Totuuden nimissä on todettava, että Woolly Wood ei ole sukkalankaa. Novitan kuvaus langasta:

Modaali-merinovillalanka on hengittävä, kosteutta siirtävä ja kestävä lanka moniin käyttötarkoituksiin, kuten neuleisiin ja asusteisiin. Pehmeytensä ansiosta Woolly Wood sopii erinomaisesti myös lasten neuleisiin ja on hyvä vauvalanka.

Laitan tästä myös Novitalle palautteen. Selkeästi sukkamestarin boksiin on tarjottu ei-sukkalankaa. Muutenkin olen ihmetellyt viimeaikaisia pyrkimyksiä välttää esim. polyamidia. Jos sukat hajoavat noin nopeasti, niin kuinka ekologista voi olla, että kolmen viikon jälkeen tarvitsen uudet sukat? 

                                        *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    

Mutta asiasta toiseen. Tässä valitsemani "mietelause" tälle alkaneelle kesäkuulla:

"Neulominen on opettanut minulle kaksi asiaa: Ensinnäkin sen, että harjoittelemalla voi oppia tekemään asioita, jotka aluksi tuntuivat mahdottomilta. Ja toiseksi sen, että et koskaan kadu purkamista."

näin kirjoitti Maija Vasala Laine-lehden numerossa 17, kesä 2023.