keskiviikko 14. kesäkuuta 2023

Matopeli, eikun sukat

Kuten aiemmin kerroin, olen eksynyt mukaan Supersock World Championship -haasteeseen ja ensimmäiset varsinaisen kisan sukat ovat nyt valmiina. Pääsin perille ajoissa ja sain jo hyväksynnänkin. Kohta julkaistaan seuraava haaste - odotan pelonsekaisin tuntein. Ei vaan, olen mukana Höntsälössi-porukassa, jossa ei oteta kisaa kovin vakavasti, tai ainakaan minä en ota..
Malli on nimeltään Xinja ja sen on suunnitellut saksalainen Birgit Freyer. Ohje löytyy Raverlystä. Olen vierastanut näitä kirmurakuvioisia malleja. Minulle tulee niistä mieleen puhelimissa ym. laitteissa pelattava matopeli. Toteutus ei ole vaikeaa, kuvio ohjaa tekemään oikein.

Valittavana oli toinenkin vaihtoehto; australialaisen Linda Pomerenken suunnittelema Segue (ei enää saatavilla Raverlyssä). Malli oli mielestäni kaunis ja pidin siitä enemmän kuin Xinjasta. Mutta kun lähdin lukemaan ohjetta totesin sen olevan sen verran "advanced", ettei siihen lyhyt matikka riittäisi, joten tyydyin Xinjaan.

Käytin Alize Superwash -lankoja: harmaa (21) ja sahrami (789). Puikot 2,5 mm ja aloitussilmukoita oli 80. Kiilakavennusten yhteydessä kavennetaan sopimaan tasaiseen oikeaan pintaan. Määrän katsoin Venlan ohjeista ja kavensin kunnes silmukoita oli 64. 

Sukat painavat valmiina 89 grammaa, josta harmaan osuus on noin 39 grammaa. Koko on n. 38 ja koko pohjan pituus 25 cm.

Kisassa pitää hauskasti todistaa, että on tehnyt ohjeen mukaan (eikä mitään pienoismallia). Sukkia piti kuvata pingotettuna, niin että pohjan kerrosmäärä on merkitty ja vielä tasona edestä ja takaa. 

Voiko tätä kutsua kirjoneuleeksi. Jos voi, niin kuittaan bingoon kohdan "Kirjoneulesukat".