lauantai 28. lokakuuta 2023

Terveisiä ratikkareissulta ja Hiivatehtaan lankamarkkinoilta

Tänä viikonloppuna on ollut kaksi mielenkiintoista tapahtumaa. Ensinnäkin kävimme mieheni kanssa uuden pikaraitiovaunu nro 15 koeajelulla. Emme ajaneet aivan koko 25 km reittiä, vaan Haagasta Itäkeskukseen ja takaisin. Hieno oli, tilava sisältä ja mukavan tuntuinen. Muuten sama olo kuin vanhoissakin raitiovaunuissa, mutta tämä uusihan pääsee paljon kovempaa. Luin, että vauhti voi olla jopa 70 km/h. Kyllä sen huomasikin. Alla oleva kuva ei ole oma, vaan netistä kaapattu. Jos joku pahoittaa mielensä, poistan toki. 


Toinen tapahtuma oli Hiivatehtaan lankamarkkinat Rajamäellä, eli Nurmijärvellä. Olimme paikalla vähän klo 10 jälkeen ja saimme viimeisen parkkipaikan sisäänkäynnin läheltä. Olin ajatellut ottaa jotain kuvia tänne laitettavaksi, mutta tungos oli sitä luokkaa, että lankahyllyjen luo tuskin pääsi. 

Minun ostokseni eivät olleet suuren suuret, eikä ollut tarkoituskaan. Yhteen villatakkiin sain inspiraation Rouva Silmusolmun kioskista. Langat kyseiseen villatakkiin maksaisivat toista sataa ja kun on jo yhdet villatakkilangat odottamassa, vastustin kiusausta, mutta jätän ehdottomasti harkintaan. 


Villanpesuaineen ja staattisten papereiden vihon ostin Jalovillan kioskista. Etenkin nuo staattiset paperit ilahduttivat; en ole nähnyt niitä missään kaupan, joten tarrasin kiinni heti, kun huomasin. Staattinen paperi toimii hyvin, kun pitää seurata jotain ohjetta tai kaaviota. Viivaintakin voi käyttää, mutta se liikkuu helposti paikoiltaan. 

Villapesuainetta ei ole ennen ollutkaan - nyt on. 

Vielä ostin hiustenpesuun tarkoitettua käsintehtyä saippuaa. Tämä matkaa meiltä kyllä valitettavasti muualle. Saippua on periaatteessa tuoksuton, mutta tuoksuvat siinä kuitenkin käytetyt raaka-aineet, ja tämän saippuan tuoksu tuntuu minun nenääni epämiellyttävältä. Olisi pitänyt tuoksutella tarkemmin, niin ei olisi tullut hutiostosta, eli oma vika. 

Kun teimme poislähtöä ehkä noin tunnin kuluttua, paikka oli täynnä autoja. Niitä oli pysäköitynä katujen varsille pitkälle varsinaisen parkkipaikan ulkopuolelle. Tämä tarkoittaa, että täällä pääkaupunkiseudulla ja myös kehyskunnissa on aivan liian vähän käsitöihin liittyviä tapahtumia. Kyseinen tapahtuma oli melko pieni ja siihen nähden kiinnostus oli valtaisaa. Lisää siis näitä.