torstai 28. syyskuuta 2023

Körttiläiset

Lankavan malli Körttisukat on ollut jo pitkään mielessä. Kun sitten Marjo neuloo -blogin Marjo alkoi näitä tuottamaan, pääsi malli lopulta toteutuksen asteelle minullakin. 


Aluksi oli tarkoitus tehdä n. 42-kokoiset sukat, mutta arvioin silmukkamäärän väärin. Kuvio vaatii lisäksi löysempää neulosta, kuin mitä tavallisesti teen, niin jo varsivaiheessa totesin näistä tulevan paljon paljon suuremmat. Niin tein teräosasta sitten kokoa 46. Meillä ei noin isokenkäisiä asu, niin tämä pari matkaa joko myyjäisiin tms. keräykseen. 

Ohje on ilmainen ja löytyy Lankavan sivuilta. Suunnittelija on Marja-Liisa Hast-Hautala. Ohjeen lanka on Lankavan Inka, 100 g = 224 m, joka Novitan langoissa vastaisi Muumi-lankoja. Minulla oli käytössä Nalle, niin siinä menin jo heti metsään silmukoiden laskemisessa.

Kuvio muodostuu mosaiikkineuloksesta, jota ohjeessa nimitetään jättöneuleeksi ja joissain muissa ohjeissa kerrosrivinousuksi. Rakkaalla lapsella monta nimeä - kiva tapa, nimitti sitä sitten miksi vaan. 

Painoa valmiilla parilla on 110 grammaa, josta mustan osuus 70 grammaa. Puikot 3 mm. Varsi 15 cm ja pohja ennen kavennuksia 25 cm ja koko pohja 30 cm. Aloitussilmukoita oli 64. 

Lankana Nalle, värit 099 noki ja 068 metsäsieni.  Bingo kuittaantuu kohtaan: Sukat keräykseen.