keskiviikko 10. toukokuuta 2023

Käärystimillä kannustamaan Käärijää

Juuri ehdin saada valmiiksi kuvan mukaiset Käärystimet ennen ensimmäistä semifinaalia eilen, eli 9.5.2023 ja niinhän siinä kävi, että Suomi on jatkossa. Lauantain Eurovision laulukilpailusta on ennustettu Suomi-Ruotsi maaottelua - jännä nähdä kuinka käy. 


Tulipa epätarkka kuva. Otan uuden, kunhan käärystimet kuivuvat.

Ohje on Novitan ja suunnittelija on Minna Metsänen. Lanka on 7 veljestä, ja olisi pitänyt tietenkin olla neonvihreä, mutta otin omasta varastosta vaaleaa turkoosia (350) ja turkoosia (355). Ohjeen mukaan 42 kokoon langan menekki olisi 200 grammaa, eikä vaaleaa turkoosia olisi riittänyt, niin tein kaksivärisenä. Novitan ohjeissa on harmillisesti aina menekit ilmoitettu täysin kerin. Nyt meni pääväriä 87 grammaa ja resoriväriä 40 grammaa, eli yhteensä 127 grammaa. Aaargh, vaalea turkoosi olisi yksinään riittänyt!

Ohjeessa on koot 34,38 ja 42. Silmukkamäärät on ilmoitettu erikseen kullekin koolle, mutta kerrosmäärät ovat kaikille samat. Olisin itsekin voinut ajatella, että 42 koko saattaisi tarvita enemmän kerroksia kuin 34 koko, mutta tein kuitenkin ohjeen mukaan. Jos teen toiset, niin lisään ilman muuta kerroksia isompaan kokoon. Nyt käärystimien pituus on 29 cm.

Muuten kiva ohje ja sopii hyvin televisionkatselu- tms. helpoksi neuleeksi. Ensin neulotaan yksi valmistava kerros ja sen jälkeen toistetaan kahta kerrosta haluttuun pituuteen. Väliin tulee 1o 1n resori. Ohjeessa on kierrettyjä silmukoita - en tehnyt, kun en oikein ymmärtänyt niiden tarkoitusta. Toimii ilmankin.  

Bingoon kilahtaa merkintä kohtaan "Säärystimet".

Neulehaasteeseen merkitsen kohdat:

19. Neulo patenttineuleella
24. Neulo jotain, mitä et ole ikinä ennen neulonut
31. Tee kotimaisen suunnittelijan neule