torstai 7. joulukuuta 2023

Katse kantapäihin

tai ainakin ajatukset. Olen miettinyt sukkien filosofiaa ja vahvistettua neulosta kantapäissä.

Jätän tämän pohdinnan ulkopuolelle kengissä ja/tai saappaissa käytettävät sukat.

Meidän huushollissamme villasukkia käytetään kotona tassutteluun ja kun meillä on se sukkien kannalta vihonviimeinen laminaattilattia, ovat sukkaparat kovilla - tai eivät sukat kokonaisuudessaan; ainoastaan sukan pohjat. Novitakin on todennut, että laminaattilattia on villasukan surma, ja tämän allekirjoitan kokemuksen perusteella. 


Heräsin ongelmaan taas kerran, kun eräät elokuussa 2022 Nalle-langasta tekemäni sukat menivät roskiin (eivät kuvan sukat). Vajaa 1,5 vuotta on siis sukan kesto, eivätkä kyseiset sukat tietenkään ole olleet käytössä koko aikaa.  

Jos siis sukkia käyttää vain kotona, lattialla kävellessä, niin onko järkeä neuloa vahvistettua neulosta kantapään "selkäosaan" - sehän kulkee ilmassa. Pitäisikö enemmin neuloa vahvistettua neulosta kantapään pohjaan?

Olen viimeaikoina harrastanut ranskalaista kantapäätä - sen kerran opittuani. Siinä vahvistettua osuutta tulee pohjaan vielä vähemmän kuin peruslaatikkokantapäässä.

Mielestäni tätä ongelmaa ei ole huomioitu missään sukkaohjeessa. Pitäisikö asiaan saada parannus?

Mitä mieltä, hyvät ystävät olette tästä? Kuluvatko teidän kantapäänne niin kuin meillä? Kuinka pitkälle teette vahvistettua neulosta sukan pohjaan?