perjantai 23. joulukuuta 2022

Maija Myöhäinen herää huomaamaan, että on joulu

Jouluvalmisteluja ei ole paljoakaan tehty Maija Myöhäisen kotona; pipareita tai torttuja ei ole paistettu, kortit ja lahjat ovat onneksi sentään kuosissa. Joulukuusi on haettu varastosta ja koristeltu. Muitakin koristeita on ripoteltu omille paikoilleen, kun Maijan sisäinen pieni jouluihminen herää. Tortut ehtivät sentään vielä, siihen kaupasta taikinaa. Kylpyhuonekin pitää koristella, enkeleitä ja joulupukkeja muistuttamaan juhlan lähestymisestä.

- Mutta kyllä on kalpean näköinen tuo saippua-astia. Aina sama valkoinen liina siinä alla, miettii Maija.


Liinan pitää olla punainen, että saippuakin saa arvoisensa juhla-asun. Mars markettiin ostamaan puuvillalankaa. Sopiva ohje löytyy kirjahyllystä: Kauniit käsityöt. 3 mm virkkuukoukku käteen ja Maija virkkaa innoissaan virtuaalinen tonttulakki päässään. 

- Mutta apua, en minä ole mitään mattoa tässä virkkaamassa. Tästähän tulee valtava!
- Luepas Maija ohjetta vähän tarkemmin. Mitä siellä sanotaan?
- Ei! Sanotaan että virkkauslanka nro 8 ja 1,25 mm puikot! En kyllä ala!
- Älä nyt kiukuttele, vaan katso, mitä laatikosta löytyy.

Ja löytyyhän sieltä: nro 8 virkkauslankaa, vaan ei punaisena. Punaisena löytyy vajaa vyyhti nroa 5. Se on vähän paksumpaa kuin nro 8, mutta saa kelvata. Koukku löytyy 1,5 mm, saa kelvata. 

Maija virkkaa, mutta lanka loppuu aika nopeasti. Mikä nyt eteen, huomenna on aatto?Vaihtoehto 1) syöksyä keskustan Menitaan, joka menee kiinni klo 14 tai vaihtoehto 2) tilata nettikaupasta.

Tässä vaiheessa Maijalla on sen verran jäitä tonttulakissaan, että aletaan järkeilemään. Kumpi tulee kalliimmaksi, matka keskustaan ja takaisin vai nettikaupan postimaksu? Kumpi on nopeampaa, tilata vai mennä itse Menitaan? Ratkaisu: Matka keskustaan on sekä halvempi, että nopeampi.

Maija rauhoittuu: Saippua-astia saa odottaa uutta asuaan. Tuskin se mitään eroa huomaa.

Maija ja minä toivotamme teille, hyvät neuleystävät, Rauhallista Joulua ja mukavaa Uuden Vuoden odotusta.