tiistai 22. lokakuuta 2024

Raportti puikoista

Ostin kokeiluun uudenlaiset puikot ja näistä kyselinkin aiemmin käyttökokemuksia.


Monikaan ei ollut näitä vielä testaillut, joten ryhdyin itse koekaniiniksi. Aiemmin olin kokeillut meneillään olevaan säärystinprojektiin, mutta tämän testin jouduin keskeyttämään alkuunsa, kun puikoilla on sen verran paljon silmukoita, etteivät oikein mahtuneet puikoille.

Lapasia tai sukkia siis oli ajatuksena, joten ryhdyin toimeen:


Tässä on lähtenyt lapasten resori syntymään. Kömpelöä on, etenkin kun työssä on kaksinkertainen lanka.

Noin 5 cm neulottuani luovutin ja siirsin työn tavallisille sukkapuikoille. Kaksi syytä:

1) Kun tullaan puikon viimeisille silmukoille, on työskentely on kovin ahdasta,  koska silloin kumpikin puikko on ikään kuin vierekkäin. Siinä sählätessä kävi muutamankin kerran, että silmukka putosi. Jee.

2) Pyöröneuleissa kierrätän mielelläni puikkojen vaihtumiskohtaa. Tämä on helppoa sekä sukkapuikoilla että pyöröpuikoilla, mutta tässä tapauksessa pitää olla apupuikko, eli neljäs puikko. 

Kolmiopuikkojen hyvä puoli on, että puikkojen yksi pää on tylppä ja toinen terävämpi. Näin on helppo mennä terävämpi pää edellä. 

Haluatko kokeilla kyseisiä puikkoja? Ehkä kokemuksesi on aivan erilainen kuin minulla.

Jos kiinnostuit, etkä pelästynyt yllä olevaa tekstiä, niin kirjoita minulle osoitteesi sähköpostiin: puikoillanikin at gmail piste com. Lähetän puikot sinulle kirjeenä. Ei maksa mitään. Olisi kiinnostavaa kuulla erilaisia kokemuksia ja kun tiedän, että en tule noita käyttämään, niin lähetän mielelläni. 

Puikot ovat 3 mm ja minulla on kaksi settiä. Jos kaksi ilmoittautuu, lähetän kummallekin yhden tai sitten yksi saa molemmat. 

Jatkoa edelliseen

Valmistuihan se myssykin. Pitää myssy vielä pestä ja sitten toimittaa saajalleen.


Malli: Marttojen julkaisema 2017, eli Suomi 100 -malli
Lanka: Hjertegarn Armonia Superfine Merino
Värit: 1660 tumman sininen, 4307 siniharmaa
Puikot: 3 mm, nauhoissa 2,5 mm
Silmukat: 34 s
Paino valmiina: 20 g