sunnuntai 16. huhtikuuta 2023

Testisukat

Tästä lähtee käyntiin empiiristieteellinen sukkatesti. Tencel-vahvikkeen, eli modaalikuidun kestävyydestä sukkakäytössä on kuulunut kokemuksia, että ei olisi riittävä. Sukkaboksissa tuli Novitan Woolly Wood -lankaa (70% modaali, 30% villa) ja lähden tätä nyt sitten testaamaan.

Koska halusin päästä pian liikkeelle ja testaamaan, jätin pitsineuleen toiseen kertaan ja sutaisin pikapikaa lyhytvartiset perussukat. Aloitin joustimen 52 silmukalla ja 3,5 mm puikoilla, mutta kun tuntui tulevan kovin löysää, vaihdoin teräosassa puikkoihin 3,25 mm. Woolly Wood sijoittuu juoksevuudeltaan Nallen ja 7-veikan väliin, eli 100 grammassa on 225 metriä lankaa. 

Neulomiskokemus oli miellyttävä. Lanka asettuu hyvin ja tasaisesti. Sen pinta on vähän kiiltävää ja kaapelimaisesti kudottuna lanka ei pölyä samoin kuin perus-Nalle tai 7V.

Sukkien koko on 37-38, koko pohjan pituus on 24 cm. Valmis pari painaa 66 grammaa.

Raportoin testin etenemisestä käytön jälkeen.

Tässä vielä alla varma kevään merkki: valkoposkihanhet levähtämässä pienellä uimakierroksella. Yritin kuvata lintuja edestä päin, mutta ennen kuin sain kameran esiin, ne ehtivät kääntää selkänsä.


Tämä pariskunta antoi kuvata itseään vähän lähempää: