tiistai 14. helmikuuta 2023

Laskiaiskalenterin kahdeksastoista luukku aukeaa

Ystävänpäivää on vietetty. Kiitos kaikista sydämistä ja ihanista toivotuksista. Ollaan päästy kahdeksanteentoista luukku tässä laskiaiskalenterissa. Taas on aika helppo tehtävä:Sehän se oli Laine Publishingin julkaisu 52 x helpot neuleet. Julkaisuvuosi 2022 ja konsepti: Jonna Hietala ja Sini Kramer. 

Kirja sisältää monta kivaa ohjetta. Osa on sen verran erikoisia, että en usko niiden kestävän aikaa kovin hyvin - enemmän tämän hetken juttuja. 

Purulaari, Saukkis, Irkku, Maarit, Olifantti, Ruusuperhonen ja Tytti tunsivat kirjan. Onnittelut.


 

Suklaasukat ystävänpäiväksi

Sopivasti ystävänpäiväksi valmistuivat kuvan mukaiset sukat.


Malli on osa Vilja Partasen suunnittelemia Fazer Vadelmajugurtti -sukkia, Fazer x Novita II -lehdestä.

Alku oli aikamoista takkua; jos ei nyt aivan itkua, niin hammastenkiristystä, purkua ja uutta yritystä erinäisiä kertoja. Suklaapalan lyhyet sivut, eli pystysuorat reunat nimittäin neulotaan niin, että nostetaan silmukka puikolle ja kierretään lanka silmukan ympäri ja neulotaan oikein vasta kierron jälkeen. Lankana ollut Maija on niin löyhäkierteistä, että jos survoo puikon väärään kohtaan, lanka hajoaa säikeiksi. Hetken kesti, ennen kuin löysin oikean tavan. Eteneminen oli silti melko hidasta noiden kiertojen takia ja etenkin kun suklaapaloja oli aika paljon. 

Lankana oli siis Maija, väri 255 ruskea ja puikot 3 mm. Juuri kun olin juuri aloittanut kärkikavennukset, ruskea Maija loppui. Mustaa olisi ollut tarjolla, mutta halusin säilyttää suklaamaisen ilmeen, joten tein kärjet loppuun Nako Boho, väri 12536 ruskealla. Vaihdoin työhön 2,75 mm puikot, koska Nako Boho on fingering-vahvuista. Ei pahemmin haitannut lopputulosta, kärkeä oli sen verran vähän jäljellä. 

Sukat ovat kokoa 41-42 ja painavat valmiina 108 grammaa. Suklaasta pitävä mieheni saa nämä suklaalevyn kera ystävänpäivälahjaksi ja minä saan bingoon kuittauksen kohtaan Sukat miehelle. 


Laskiaiskalenterin seitsemästoista luukku aukeaa

Kivasti olette olleet mukana. Seitsemästoista luukku on tänään aukeamassa. Tämä luukku taitaa olla aika helppo. Katsotaan kuinka käy.Tämä oli tuttu kirja monelle, vuonna 2021 ilmestynyt Niina Laitisen Lempivillasukkia. 


Tässä kirjassa on monta kaunista mallia ja kirjan teemana on rakkaus. Tarina kertoo yhden rakkaustarinan ensikohtaamisesta alkaen. Erityinen kiitos siitä, että kirjassa on kaikista kahdestatoista mallista  kaksi erilaista versiota: "yksi sirompaan ja toinen hieman rouheampaan" makuun. 

Jompikumpi noista kannen sukista on ollut ajatuksissa toteuttaa. Nocturne-mallin olen neulonut tästä kirjasta ja siitä pari kuvaa alla.

Kannen tunnistivat: Saukkis, Irkku, Purulaari, Maarit, Ruusuperhonen, Olifantti ja Tytti.