keskiviikko 16. elokuuta 2023

Oi ostoja, vau voittoja ja sukkaboksi nro 4

Tuossa alempana tulee kuva sukkaboksin nro 4 sisällöstä, joten älä lue eteenpäin jos omasi on vielä matkalla ja haluat säilyttää yllätyksen.

Mutta ensin muihin ostoksiin. Juuri nyt minua inspiroivat jämälangat ja niistä on parhaillaan tekeillä sukat. Inspiraatio lähti kuitenkin sen verran lapasesta, että innostuin tilaamaan Kässä Kirpusta omien jämien lisäksi muiden jämiä. Tämä on nyt tunnustettava. Kasasta kuva alla:


Eniten pidän tuollaisista epämääräisistä vajaista keristä, muut ovat sitten plussaa. Lähdin rakentamaan tilausta Väskor och kassar -kirjan ympärille. Ajatuksissa on ollut ommella laukkuja ja kasseja - kunhan kerkiän. Sitten lähdin klikkailemaan erilaisia lankapusseja ja siinä ne nyt ovat. Vähän nolottaa; omia jämiä on kyllä aivan riittämiin. 

Langat pakkasin muovipusseihin ja laitoin ne pakastimeen. Raverlyn keskustelupalstoilla luin jutun, jossa kotiin oli lankojen mukana kulkeutunut koita (siis mikä on koi-sanan monikon partitiivi?). Viikko pakastimessa pitäisi riittää nitistämään mahdolliset ei-toivotut elukat. 

Lisää lankaa tuli myös, kun voitin Väriloikka -videopodcastin arvonnassa aivan ihanan Hannan lähettämän yllätyspaketin:


Karkkeja oli paljon enemmän kuin mitä kuvassa näkyy, pari sekoituspussia ja vielä vaahtokarkit. Paketillinen Teetaivas -teepusseja ja sitten ne ihastuttavat langat: Lankafarmin SuperSukka-vyyhti, musta-ruskea 20 gramman mini ja sitten vielä ihan lemppariväri kullankeltainen Handun vyyhti. Kiitin Hannaa jo Raverlyn kautta, mutta jos satut lukemaan tätä niin tusen tack eli kiitos aivan hirveästi. 

Sitten sukkaboksiin, kuva alla. Ohjeena on Sisko Sälpäkiven polvisukat. 


Kaksi luonnonvalkoista seiskaveikkaa, yksi Runo-lanka ja yksi Soft Merino 4-ply. Polvisukat ovat nimeltään Syksy saapuu ja ruskealla Runo-langalla on tarkoitus tehdä koivunlehtikuvioita. Minusta ajatus vähän ontuu; eivät koivun lehdet ole missään vaiheessa ruskeita vaan syksyisin keltaisia. No, taiteilijan vapaus on taiteilijan vapautta. Merinolanka on mukana maistiaisena. On ilmeisesti uutuuslanka. Tämä väri on 120 vesi.

Ohjeessa neuvotaan kolme eri kantapäätä: ranskalainen-, tiimalasi- ja jälkikäteen tehty kantapää.