keskiviikko 29. marraskuuta 2023

Onpa herttaista...

... tai sitten ei; eli ei mennyt kuin Strömsössä tämä yritys. Joulupukkipakettiin piti tehdä alla olevan kuvan sukat ja samalla saada toiseksi viimeinen bingoruutu kuitattua.

Työhön valikoitui Nalle-lanka, väri 159 järvenselkä, mutta kun arvelin, että lanka ei riittäisi, otin kaveriksi Maija-langan, väri 238 turkoosi. Maijasta oli tarkoitus tehdä kantapää ja jos tarpeen kärki. Kerillä kumpikin turkoosi näytti aivan samalta. 


Maijasta tuli sitten kantapää, mutta jatkaessani terän neulomista huomasin, että sävy on aivan väärä; itseasiassa rusehtavan kellertävä. Tässä vaiheessa luovuin lahja-ajatuksesta ja päätin tehdä sukat loppuun ja jättää itselleni. Outo juttu, että neuleena väri näyttää aivan erilaiselta kuin kerässä.  Kuvassa ero ei näy niin selvästi, mutta luonnossa se on tosi häiritsevä.


Kaiken kukkuraksi Nallea jäi vielä 25 grammaa, eli olisi saattanut riittää kantapäähänkin. Vaan ei hätää, sainpahan sukat ja vielä bingokuittauksen kohtaan "Niina Laitisen ohje".

Ohje on nimeltään Herttaiset ja sen pintaneule on oikein kiva. Ohje on julkaistu Suuri käsityö -lehden tilaajasivulla. Varmaan tulee taas johonkin SK:n kokoomajulkaisuun. Sukan koko on n. 38 ja valmis pari painaa 72 grammaa.