maanantai 16. tammikuuta 2023

Jotain valmista

Vuodenvaihteessa keskeneräisiä neuleita oli vain kaksi huivia (ufoja ei tässä yhteydessä lasketa). Tammikuussa oli sitten sitäkin enemmän aloituksia: vielä yksi huivi, kahdet sukat, kahdet lapaset. Onneksi jotain sentään valmistuukin.


 Intialaista peukaloa piti päästä kokeilemaan. Ohje on kuvan lehdestä vuodelta 2014 ja on nimeltään: "Peruslapanen kauniilla ja hyvin istuvalla intialaisella peukalolla". Löytyy varmaan Novitan arkistostakin. 

Ohje on 7 veljestä -langalle. Minulla oli käytössä Novita Duo, väri 066 tiili. Tätä lankaa ei enää liene kaupoissa, mutta on koostumukseltaan ja juoksevuudeltaan sama kuin 7V.

Muuten tein aivan ohjeen mukaan, paitsi selkäpuolelle (selkä?) neuloin kuvioneuletta. Lapaset menevät keräykseen ja ovat mallin mukaan kokoa "nainen", mikä tarkoittaa, että minulle liian suuret. 

Kovasti on kehuttu intialaisen peukalon hyvää istuvuutta, mutta minusta peukalon sijoitus tekee lapasesta vinon. Tuntuu, että peukalon pitäisi olla keskemmällä. Voi tietysti olla, että en saa oikeaa tuntua, kun lapaset ovat minulle liian suuret. 

Puikot 3,5 mm ja valmis pari painaa 76 grammaa. 

Kirjoitan tähän alle vielä kuvioneuleen ohjeen:

Mallikerta koostuu 6 silmukasta ja 4 kerroksesta. Neulotaan suljettuna neuleena.

1. krs : 3 s takakautta yhteen, mutta älä siirrä pois vasemmalta puikolta. Ota langankierto oikealle puikolle ja sitten vielä kerran kaikki 3 takakautta yhteen. Siirrä oikealle puikolle. Sitten 3 oikein. Toista.

2. krs.  Kaikki oikein.

3. krs. Muuten sama kuin 1. krs, mutta aloitetaan 3 o. Sitten tuo takakautta yhteen -juttu, niin kuin 1. krs:lla.

4 krs. Kaikki oikein.

Bingoon kilahtaa ensimmäinen merkintä kohtaan "Lapaset keräykseen".