tiistai 31. lokakuuta 2023

Lokakuun viimeinen

Monta työtä on kesken, osa menee purkuun väärän lankavalinnan tai muun syyn takia. Tuntuu, että en oikein saa mistään otetta. Haluaisin tehdä valmista, mutta jokin iskee kapuloita rattaisiin. Vähän jotain valmista kuitenkin on: kokonaista yksi panta.Tummaa väriä on vaikea kuvata ainakaan pelkällä puhelimen kameralla. Lankana tässä on ollut Schachenmayrin Extra Merino Big Premium, väri 150 tummansininen. Kässä Kirpusta ostin, lienee varhaisempaa tuotantoa; en ainakaan löytänyt, että olisi enää tarjolla. Lanka on paksua 100 g = 160 m ja 100% superwash -merinovillaa. 

Aloitin Novitan ohjeella Isoveli-langalle, mutta siinä oli palmikoita kovin tiheään, ja tuli liian jäykän näköinen. Sitten löysin Raverlystä Ann Linderhjelmin ohjeen Headband with Cable. Ohje on ilmainen ja kaksinkertaiselle langalle, mutta sopi minun tarkoitukseeni.

Aloitussilmukoita oli 22, puikot 5 mm ja valmis panta painaa 35 grammaa. Pannan pituus venyttämättä on 43 cm. Sopii ainakin minun 57 cm kokoiseen päähäni, mutta matkaa keräykseen. 

Neulehaaste saa merkinnän kohtaan 23. Neulo palmikkoa.