perjantai 28. tammikuuta 2022

Kaikki synnit - tammikuu

 Lankaa on niin, että mihinkään ei enää mahdu. Miksi silti sitä pitää hommata lisää?


Tammikuun syntilista näyttää tältä. Tai oikeastaan melkein; kuvasta puuttuu yksi 100 gramma kerä Socki Stonewashia, koska hän on jo jalostunut sukaksi.

Mutta ilman suunnitelmaa en osta lankaa, sen olen päättänyt. Näille kerille ja vyyhdeille suunnitelma onneksi on:

300 g Socki Stonewash - miesten koon sukat syntymäpäivälahjaksi. Tarve noin 120 g, eli tässä on kyllä yksi ylimääräinen kerä.

120 g Fibra Natura Raffia - tätä 100 % viskoosilankaa olin varannut Lankavasta. Näistä on tulossa kesähattu Lankavan ohjeen mukaan. 

300 g Everyday Sweater - näistä olisi tulossa huivi, ehkä Uumen. Lanka on 75% merinoa ja 25% nylonia, joten ei pitäisi kutittaa, mutta nylon ehkä pitää kuosissa paremmin kuin pelkkä merino. 


 

Huomenna hän tulee...

 ... sanotaan näytelmässä. Se ei kuitenkaan ole tämän mallin nimi, vaan pelkkä "Huomenna".


Malli on Niina Laitisen sukkakalenterin tammikuun malli. Kerrankin tein alusta loppuun mallin mukaan, vaikka edelleen olen sitä mieltä, että varsinkaan pitsineuletta ei kannattaisi neuloa kärkeen (siitähän menee varpaat läpi), vaan tasaista oikeaa kärkikavennusten ajan. Pitsikuvioita näissä sukissa riittää, monenlaista. Yleensä olen ehkä vähän rauhallisempien pitsimallien ystävä. No, tulipa harjoiteltua erilaisia kuvioita, eikä harjoittelusta ikinä haittaa ole.

Mallissa suositeltiin Kaupunkilanka Rotvallia. Sitä ei ollut, vaan käytin Novitan Muumitalo -lankaa, väri 507 Niiskuneiti, eli vaalean punainen. Pyrin siihen, että kaikki sukkakalenterin sukat neulon tänä vuonna jo olemassa olevista langoista, eli en osta tähän tarkoitukseen yhtään uutta lankaa. 

Puikot 3 mm. Valmis pari painaa 92 grammaa. 

Bingosta saan kuitattua kohdan "Pitsineulesukat".