sunnuntai 23. lokakuuta 2022

Kotiin paluu ja evakkoretken satoa

Ihanaa tulla takaisin kotiin, vaikka siivottavaa riittää. Remontti myöhästyi vain yhden päivän ja vuokra-ajan pidennys onnistui, mutta nyt: kotona taas!

Lisähaastetta tarjosi meille molemmille positiivinen koronatesti. Harmillisesti sattui lastenlasten syyslomaviikon ajaksi. Kaikki sovitut ja suunnitellut menot sekä lasten kanssa, että ilman, piti peruuttaa ja keskittyä sairastamaan. Minä olen toistaiseksi selvinnyt aika pienin oirein, miehellä on ollut hankalampaa; korkeaa kuumetta, väsymystä, yskää ja nuhaa.

Vaan ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin. Kun ei ollut menoja, eikä ohjelmaa, oli aikaa neuloa ja siitä tässä alla: rivi evakossa valmistuneita sukkia:


Ensimmäisenä valmistuivat siniset miesten sukat, jotka ovat menossa lahjaksi. Lankoina 7-veikka, väri 170 laivasto ja Socki Stonewash, väri B119 Sapphire. Viimeksi mainittua meni koko jäljellä oleva määrä 22 grammaa. Puikot 3,5 mm, silmukat 52, varsi 20 cm ja terä 29 cm. Koko on 43 ja paino valmiina 130 grammaa. 

Toisena otin käsittelyyn viime vuoden puolella aloitetun, keskeneräisen parin. Näistä piti alun perin ja ohjeen mukaan tulla miesten 42 numeron sukat, mutta jo varren neulottuani totesin sukat kovin pieniksi ja jätin odottamaan. Näistä tuli nyt 36-37 kokoiset sukat ja saavat mennä keräykseen. Varsi on 20 cm ja terä 23 cm. Puikot 2,5 mm. Ohje on Irja Mäkisen ja julkaistu Kauneimmat käsityöt - Sukat -lehdessä. Lanka on Austermann Step, väri 0016 siniraidallinen farkku. Näillä sukilla saan kuitattua bingosta kohdan: "Keskeneräinen neule valmiiksi". Väri ei luonnossa ole aivan noin vaalea; kuva huijaa. Valmis pari painaa 85 grammaa. Vielä ehdin osallistua asunnottomien keräykseen ja samalla pienentää 7V-varastoani. Lankana 7-veikat, 047 jäkälä ja 099 noki. Silmukoita 56, puikot 3,5 mm. Koko on 46 ja paino valmiina 132 g.

 


Nämä pienet sukat valmistuivat viimeisenä. Mukana olleet langat alkoivat olla lopussa, vain vähän harmaata ja sinistä jäljellä ja sitten mustaa. Mustan neulominen on, tiedättehän: mustan neulomista. Vähän auttaa, kun käyttää valkoisia puikkoja (Prym Ergonomics). Lankana edellisten jämiä 7-veikkoja: 047 jäkälä, 170 laivasto ja 099 noki. Keräykseen menevät. Koko on 34 ja paino valmiina 75 grammaa. 

Raidoituksen idean olen matkinut Lankapirtin blogin Matleenalta - lupa on kysytty. Kiitos tästä Matleena!