sunnuntai 26. helmikuuta 2023

Nikolai-huivi nro 2

Toisen Nikolai-huivin väkertäminen oli aika pitkällinen homma. Aloitin nimittäin jo viime vuoden kesäkuussa. No, en tietenkään tehnyt tätä koko aikaa, mutta silti ärsyttävät noin pitkäkestoiset keskeneräiset. 

 


Jos vielä joskus puutun tähän malliin, teen sen paksummalla langalla. Nyt käytössä oli fingering-vahvuinen Freija Yarnin Merino single, väri 250122 Platinum ja puikot 2,75 mm. Valmiin huivin pituus on 150 cm ja levein/korkein kohta on 37 cm. Huivin paino on 158 grammaa.

Mallia voin suositella vaikka matka- tai televisionkatseluneuleeksi. Huiviosa on aina oikeaa, eikä pitsikuviokaan ole vaikea; samaa kahdeksaa kerrosta toistetaan ja lisäykset/kavennukset tehdään kerroksilla neljä ja kahdeksan.

Suunnittelija on Marysia Nodzykowska ja ohje löytyy Raverlystä. Marysia on antanut luvan käyttää ohjetta lohtuhuivien neulomiseen ja siihen tämäkin on menossa.

Bingoon merkitsen kohdan "Keskeneräinen neule valmiiksi", koska huivi oli vuodenvaihteessa kesken. Neulehaasteeseen bongaan kohdan 14. Neulo huivi.