tiistai 8. lokakuuta 2024

Lapasia ja puikkoja

Välillä vähän käsitöitäkin.

Tutkailin Lankamaailman tarjontaa, enkä löytänyt etsimääni Filcolanan Arwettaa. Tarkoituksena oli tehdä lapaset nuorimmalle, kohta 3v lapsenlapselle. Arwetta on pehmeää, vahvikkeellista merinolankaa, joka ei kutita herkkää ihoa. 

Onneksi sain ihmeteltyä asiaa kassalla ja myyjä vahvisti, että ovat vaihtaneet Arwettan toiseen lankaan. Nyt on tarjolla Armonia Superfine Merino, 75% Superwash Merino, 25% Nylon. Tähän tyydyin, kun en jaksanut lähteä Menitaan, jossa Arwettaa olisi ollut saatavilla. 


Malli: Ensilumi
Suunnittelija:  Veera Jussila
Koko: pienin
Lanka: Armonia Superfine Merino
Puikot: 3 mm, resorissa 2,5 mm
Silmukat: 36 s, resorin jälkeen 32 s
Paino valmiina: 39g 

Lähdin näitä neulomaan niin Arwetta mielessä, että en huomannut langan olevan paksumpaa, eli 100g=400 m, kun Arwetta on 100g= 420m. Tuntui kyllä, että aika tiukkaa tuli ja olisi voinut olla vähän paksummat puikot. Lapaset voivat toki ollakin tiiviit, kunhan ei aivan haarniskaksi mene. Toivottavasti 3v kelpuuttaa. 

Ostin myös uudet puikot. Näistä kysyisin käyttökokemuksia, jos kellä on: Oletteko pitäneet näistä vai jääkö kummallisuuksien historiaan?


Testasin puikkoja meneillään olevaan säärystinprojektiin. Siihen eivät ainakaan sopineet, koska työssä on paljon silmukoita (84s) ja tuntui, etteivät oikein mahdu puikoille. 

Onko sinulla kokemuksia kolmiopuikoista? Peukku ylös vai peukku alas? Minkälaiseen työhön olet soveltanut?