lauantai 18. marraskuuta 2023

Kässämessut vai kuivaharjoittelua ja ensilumi

Tänä viikonloppuna on Tampereen kädentaitomessut, enkä taaskaan mennyt paikalle. Joka vuosi olen päättänyt, mutta taas kävi näin. 

Messuilla voi toki käydä kuivaharjoittelunakin. Voi lukea messutarjouksia, mutta niissä piilee tietty vaara. Voi lukea neulelehteä, mutta siinäkin piilee yllättävä vaara. Uteliaisuudesta ostin Novitan uuden Essentials lehden, enkä oikein odottanut mitään erikoista. Kuinka kävi:

                            

Onko käytetty eri graafikkoa, vai mistä on kysymys? (tarkistin, ei ole) Lehti on hyvin eri näköinen kuin Novitan julkaisut yleensä - piristävää. Käytetty fontti on uudenlainen. Kuvia on paljon ja ohjeet ovat aina heti kuvien jälkeen. Paitaohjeissa on mainittu myös niskan lyhennetyt kerrokset.

Ohjeet jakaantuvat seuraavasti: puseroita/paitoja 10 kpl, villatakkeja neljä, liivejä yksi, mekkoja yksi, pipoja yksi ja vielä yksi ison huivin ohje ja yksi pienen huivin ohje. Kannessa lukee yli 20 ohjetta, mutta ilmeisesti osaan laskea vain 19 asti. Suunnittelijat ovat suomalaisia. 

Joka tapauksessa jopa minä innostuin suunnittelemaan neulepuseroa, vaikka se on tähän mennessä kuulunut never-osastoon. Vielä kun ohjeet on kirjoitettu saumattomasti top-down-malliin, tämä julkaisu saa minulta 10 pistettä. Nyt tarvitaan villejä hevosia pitämään minut pois tietokoneelta tarttumasta Novitan messutarjouksiin - vielä huomenna sunnuntaina ehtii. Tässä muutama makupala:

 

Mitäkö tein, kun en lähtenyt messuilemaan? Inventoin lankani ja kyllä, niitä on juuri niin paljon kuin luulinkin. Toisin sanoen: Jäitä hattuun!

  

Voiko tätä sanoa ensilumeksi? Ei ainakaan sulanut pois. Pieni varpunenkin halusi kuvaan mukaan. Mustarastas pakeni kuvasta. Meidän pihallamme on paljon pikkulintuja.