keskiviikko 18. tammikuuta 2023

Lapasten tarina

Näitten lapasten tarina alkoi, kun olin tilannut Lankavalta jotain aivan muuta. Ajankohtaan sattui jokin juhlapäivä (en muista mikä), jonka kunniaksi Lankava lähetti kylkiäisenä kaksi 50 gramman kerää Into-lankaa. Into on 100% villaa ja 50 g = 70 metriä. Huovutukseen siis sopivaa, mutta mikä nyt eteen, kun en juuri huovuttele. Menneisyydessä kummittelee yksi fiaskoon päättynyt yritys.

Annetaan sille nyt sitten mahdollisuus: Merkitään uuden vuoden bingoon sopiva ruutu ja ohjetta etsimään. Yksi ohje löytyi osoitteesta: Huovutetut lapaset Léttlopi-langasta - ohje ja kolme versiota - KOTIKUTOISESTI | Liisa Avelin

Sama Liisa Avelinin ohje löytyy Raverlystä nimellä Tupa.


Uskoin yhden 50 gramman kerän riittävän yhteen lapaseen, vaan kuinka kävi: peukaloon ei enää riittänytkään. Mikä nyt eteen? Jos tilaan yhden kerän, postimaksu on enemmän kuin kerän hinta. Päädyin tilaamaan kaksi kerää ja niiden kaveriksi viisi kerää kovin kehuttua Schachenmayrin Regia Premium Silk -lankaa. 

Mutta voi ei!. Jo tilattuani, kuulin kahden junapysäkin päässä olevasta uudesta lankakaupasta nimeltään Silmunen. Ja arvatkaa mitä, siellä myydään juuri kyseistä Into-lankaa. Just niin!Peukalot tuli siis neulottua. Kuvassa lapaset ennen pesukonetta ja alakuvassa pesukoneen jälkeen. 


Lankaa riittää nyt siis vielä toiseenkin pariin. Riittävyys on kuitenkin sen verran kiikunkaakun, että luulenpa aloittavani kärjestä, jotta näen kuinka pitkälle lanka riittää. 

Paino valmiina 102 grammaa. Bingo täydentyy kohtaan "Huovutetut lapaset".

Kävimme muuten juuri korkkaamassa uusimman laivan Viking Glory. Hieno oli ja aika lailla erilainen muihin laivoihin verrattuna. Spa-osastolla en käynyt - olisi pitänyt. Ihan jees, mutta aikataulut ovat oudot. Lähdöt Turusta joko kovin aikaisin aamulla tai myöhään illalla ja saapumiset samoin. Olimme sitten vielä Turussa hotellissa yötä ja aamupäivällä Onnibussilla takaisin Helsinkiin.