keskiviikko 25. tammikuuta 2023

Ensikosketus Kajastus-lankaan.

Facebookissa on Neulomuksia sydämistä -ryhmä, joka kerää neuleita eri kohteisiin, esim. vanhuksille, keskosille jne. Kun jossain on joku tarve, ryhmälle kerrotaan, mitä tarvitaan, esim. 20 kpl säärystimiä tai polvipeittoja tai pienten keskosten myssyjä. 

Tähän ryhmään lähdin neulomaan ranteenlämmittimiä. Viime vuoden sukkaboksista tullutta Novitan Kajastus-lankaa en ole vielä ennen testannutkaan. Nyt voin sanoa, että 1) hienot on värit ja 2) ei jatkoon.

Kajastus-langan juoksevuus on 100 g = 280 metriä ja koostumus on 75% villaa ja 25% kierrätyspolyamidia. Langan paksuus vaihtelee; välillä on melko hahtuvaista ja välillä aivan ohutta. Huonoin puoli on, että lanka kiertyy todella paljon ja koko ajan, tähän tapaan:


Ja jos kiemuraa ei suorista, lanka menee solmuun. Hankala ja hidas neulottava siis. Mutta, kuten sanoin, värit ovat kauniit ja Kajastus-lankaa on ainakin tällä hetkellä kahdeksaa eri sävyä.Ranteenlämmittimet ovat 20 cm pitkät ja valmiin parin paino on 36 grammaa. Silmukoita 44, puikot 3 mm.

Neulehaasteen kohta 36. Neulo hyväntekeväisyyteen täyttyy näiden myötä.