torstai 8. helmikuuta 2024

Sukat sirkuspellelle

Kaikki alkoi tästä kirjasta:


Veera Jussilan uunituore Jämälankakekkerit - neuleita ylijäämälangoista (Tammi 2024) on aivan ihastuttava. Ensimmäisenä tartuin kirjan ohjeeseen Perhonen-sukat. Veera oli halunnut yhdistää hieman toisiinsa sopimattomia värejä. Kun sukat olivat valmiit hän pohti: "...voiko niitä edes kuvata." Veera pyysi siskoaan "neulomaan sukista myös hempeät versiot, ihan vain varmuuden vuoksi."

Veera kirjoittaa: "Kun otin kuvat juhannuksen ilta-auringossa, mieleni muuttui. Näistähän tuli aika päheät! Upeat ovat tosin myös ne hempeät versiot." 

Tässä kirjan kuvat molemmista versioista: 

Jämälankojahan riittää, joten ryhdyin neulomaan Perhosia. 

Hei, me päätellään!


Ohoh, me pääteltiin jo: 
 


Tällaiset niistä tuli. Aivan etsimättä tulee mieleen Pelle Hermanni. Hän varmaan pitäisi värikkäistä sukista. Pidän ne kuitenkin itse.Veeran sukat ovat eriparisukat. Minulla oli niin hurjasti värejä, että yritin saada jotenkuten symmetrisen värityksen. Sukissa on käytetty 11 eri väriä. Kaikki muut ovat Nallea, paitsi vaaleampi keltainen, joka on Kaupunkilanka Rotvallia ja tummempi punaruskea, joka on Maijaa. Malli sinänsä on kiva ja helppo toteuttaa. Rauhallisemman version saa kolmella tai neljällä värillä; ehkä jopa kahdella. 

Sukat painavat valmiina 75 grammaa ja ovat kokoa 37-38.

Tästä eivät jämälankasukat jämemmiksi muutu, joten bingoon tulee merkintä kohtaan: Jämät käyttöön.