lauantai 7. toukokuuta 2022

Intialaista

Tunsin sisäistä pakkoa käyttää Novita Nature -lankaa, joka tuli viimeisimmässä sukkaboksissa. Sukkiin en Tencel-vahvikkeen takia halunnut käyttää, mutta keksin muuta:


Tämä malli on nimeltään Intialaiset lapaset. Ohjeen lanka on Lankavan Ulla (100 g = 200 m), mutta minulla oli mainittu Novita Nature, väri 183 pisara ja Novita Venla, väri 170 laivasto. Malli lienee aikuisten kokoon, mutta kun minulla oli kaksi lankaa käytössä, jäljestä tuli aika tiukkaa ja koko joko lapsi tai pienikätinen aikuinen - minulle käyvät, mutta eteenpäin menevät, vaikka Vaaka ry:lle. 

Peukalo on intialaisen mallin mukaan - oikein kiva. Mallineule on jättöneuletta - never heard - jossa joka toinen kerros neulotaan oikeaa ja joka toinen 1o 1n siten, että oikea silmukka nostetaan neulomatta. Kiva malli ja ainakin näin kahdella langalla tulee tosi paksu ja varmaan lämmittää talvella.

Puikot olivat 3,5 mm. Valmis pari painaa 95 grammaa, josta Naturea 70 grammaa ja Venlaa 25 grammaa.

Bingoon tulee merkintä kohtaan: Lapaset.

Vielä haluan kehua julkaisua, josta ohje on:


Tämä kokoomajulkaisu on vuodelta 2020 ja sisältää tietysti aiemmin julkaistuja ohjeita, mutta monta kivaa on mukana, esim. Veera Välimäen Stay Soft -huivi.