lauantai 5. helmikuuta 2022

Etteivät sormet palele

Vauvan lapasia. Ensimmäinen pari pariksi aiemmin syntyneille sukille, joista on kuva alla. Ilman ohjetta tein ja tuli vähän pienet, niin päätin tehdä toiset. Vaalea beige ja ruskea ovat nyt olleet äitiyspakkauksen värit. Ehkä nämä osuvat samaan väriskaalaan. 

Raidallisten lapasten lankana on Novitan Muumitalo, 229 keltainen, 401 harmaa ja 007 valkoinen. Aloitussilmukoita 40, puikot 3 mm. Valmiin parin paino on 23 grammaa.

Ruskeiden lapasten lankana on Gjestal Maija 281 vaaleanruskea ja 254 punaruskea, puikot 3 mm. Valmiin parin paino on 28 grammaa.  


Kaikki synnit - helmikuu + Paastohaaste

Miten parantua yllytyshuulluudesta? Tätä olen kysynyt itseltäni, kun huomaan lähteneeni mukaan lisää-lankaa-juttuihin.


Tämä Freija Yarnsin lähettämä paketti liittyy MeijuKnitsin mysteerihuivineulontaan, joka alkaa ensi viikolla. Langat tuntuvat aivan ihanilta. Saa nähdä kuinka haastavia kuvioita huiviin tulee - jännittää.Tässä esiintyy toinen yllytys, johon huomaan lähteneeni mukaan. Novitan Sukkaboksi. Paketissa oli ohje, siihen lankaa, Novitan kangaskassi ja Dermosilin jalkavoidetta. Tähän en nyt ehdi ryhtyä, kun on kiireellisempiä, lahjaksi meneviä juttuja kesken ja tuo mysteerihuivi kaatuu päälle ensi viikolla. Langat ovat kaksi valkoista Nallea ja yksi tosikaunis lilansävyinen Kajastus-lanka. 

Ja sitten se HAASTE: Sinisen sohvan blogissa - https://neulemuistio.vuodatus.net/ - Saukkis ehdotti laskiaisesta (27.2.) pääsiäiseen (15.4.) lankapaastoa. Mainitut paketit avattuani uskallan lähteä tuohon mukaan. Mutta hei kaverit; minkälaiset ovat säännöt? mistä kaikesta pitää paastota? langanostosta? entä tarvikkeet, entä kankaat? Ovatko viikonloput mukana? Keksitään yhdessä säännöt.