perjantai 3. kesäkuuta 2022

Blogiperjantai - menneitä muistellen

Luin Sweets & Socks -blogista, että tänään olisi blogiperjantai. Tämä tieto laukaisi nostalgisia ajatuksia ja innosti pohtimaan bloggaamista omasta näkökulmastani.

Miksi bloggaan, enkä tee videopodcasteja? 1) Tämä sopii minulle paremmin. 2) Podcastien tekijät neulovat tosi paljon ja osa heistä on ammattilaisia tai ainakin lähellä sitä. Minun neulomisharrastukseni ei ole niin mittavaa.

Historian havinaa:

Noin 2009-2010 lueskelin käsityöblogeja netistä. Lopulta rohkaistuin itsekin avaamaan blogin, jonka nimeksi tuli lopulta Puikko, koukku ja ompelukone. Ensimmäisen postauksen pvm on 17.8.2010. Otsikkona oli "Mittavin suoritus tähän mennessä" ja sitä se olikin - mitään noin suurta en ollut aiemmin tehnyt. Huivi on mohair-lankaa Novitan ohjeen mukaan ja meni ystäväni 60-vuotislahjaksi. 


Samoihin aikoihin bongasin SNY-toiminnan, eli salainen neuleystävä -ringin, joka aika lailla perustui blogikirjoituksiin. Syksyllä 2010 otin sitten osaa kyseiseen rinkiin ja ensimmäinen SNY-paketti saapui syyskuussa:


Noihin aikoihin tehtiin ns. Etiopia-nuttuja ja tässä niistä ensimmäinen. Myöhemmin tein lisääkin, kunnes touhu loppui tulliongelmiin, ja nuttujen lähettäminen Etiopian synnytyssairaaloihin ei enää onnistunut.


Kaikenlaista pientä tuli tuolloin tehtyä, mutta eniten huvittavat seuraavat kaksi kuvaa. Nämä työt ovat nimittäin edelleen laatikossa samassa vaiheessa kuin mitä kuvasta näkyy. Ensimmäisestä tulee joskus kassi ja toisesta piti tulla peitto, mutta ehkä siitä tulee vain laukku.Historiasta nykypäivään 

Kyseinen ensimmäinen blogini on edelleen olemassa osoitteessa https://virtuaalineuloja.vuodatus.net/ , mutta en päivitä sitä enää vaan tämän vuoden 2022 alussa aloitin tämän nykyisen, jota juuri luet. Syy muuttoon oli, että halusin parempaa muokattavuutta ja olen ollut valintaani tyytyväinen 

Kiva, että olette mukana pitämässä tällaista etäseuraa. Luen mielelläni teidän juttujanne ja seuraan päivityksiänne. Jatketaan samaan malliin.

Nyt on kesä. Nautitaan.