maanantai 30. tammikuuta 2023

Lisää ranteenlämmittimiä

Nämä ranteenlämmittimet lähtevät nyt postiin edelleentoimitettavaksi palvelukotiin vanhusten ranteita lämmittämään. Keräys on osa Facebookin Neulomuksia sydämestä -ryhmän toimintaa. 

 


Silmukoita on 48 ja suoraa putkea neulotaan kunnes pituus on 20 cm. Puikot 3 mm ja lankoina:
Uschitita Merino Single ja Arwetta Classic, kumpikin fingering-vahvuisia.

Yksi lämmitin painaa 27 grammaa, eli yhteensä 108 grammaa.

Neulehaasteen kohta 15. Neulo haluamasi kämmekkäät  

Lisätietoa Kajastus-langasta

Muutama päivitys sitten kerroin kokemuksiani Novitan Kajastus-langasta, joka oli kovin kierteinen. Lanka oli myös epätasainen; välillä hahtuvainen ja välillä ohut. Epätasaisuus ei sinänsä haitannut, mutta kierteisyys hidasti neulomista, kun vähän väliä piti pyöritellä ja suoristella lankaa.

Lähetin tästä Novitalle kyselyn koskien kierteisyyttä. Mukaan liitin kaikki vyötteen tiedot, eränumerot ja viivakoodin numerot. Liitin myös saman kuvan, joka täällä blogissakin oli:


Kopioin Novitan vastauksen tähän:

Kiitos lähettämästäsi palautteesta. Olemme pahoillamme että kohdallesi on osunut lankaa jonka laatuun et ole ollut täysin tyytyväinen.

 

Otamme mielihyvin vastaan negatiivistakin palautetta langoistamme voidaksemme vastaisuudessa välttää langoissamme mahdollisesti olevat virheet ja puutteellisuudet.

 

Pahoittelemme Novita Kajastus -lankakerässä olleita kierrevirheitä, jolloin lanka on osittain kertautunut liialliselle kierteelle. Liiallinen kierre tekee langasta ohuemman ja kierteisin tuntuisen.

 

Korvaamme virheestä aiheutuneen materiaalitappion postittamalla sinulle uuden kerän Novita Kajastus lankaa.

 

Tarkkailemme lankojemme laatua kaikissa tuotantomme vaiheissa, mutta emme aina havaitse kaikkea ja satunnaisesti saattaa myyntiinkin asti päästä virheellinen lankakerä.

 

Kaikesta huolimatta toivomme luottamuksesi lankoihimme säilyvän.

 

Neulontaterveisin,


Varmaan tulkitsen oikein, jos tulkitsen, että juuri tässä erässä on ollut kierrevirheitä. Se selittäisi myös kovin ohuet kohdat langassa. 

Pitänee antaa Kajastus-langalle synninpäästö, eli varmaan vain tämä erä on ollut virheellinen. Tarja K, Ruusu-unelmia ja villasukkia -blogista kertoi neuloneensa Kajastus-langasta mm. pipoja, eikä tällaista ongelmaa ole ollut.  

Laskiaiskalenterin toinen luukku aukeaa

Tule mukaan laskiaiskisaan. Joulukalenterin tapaan, luukkuja on 24 ja kalenteri huipentuu viimeiseen luukkuun 21.2.2023, joka on laskiaistiistai. Tehtävänä on kuvan perusteella tunnistaa käsityöohjekirjan kansi. Mukana olevat kirjat on kaikki julkaistu 2000-luvulla, paitsi se viimeinen ja hienoin, joka onkin sitten tosivanha. Kirjat ovat joko neule- tai virkkausohjekirjoja. 

Parhaiten arvannut palkitaan kirjapalkinnolla ja kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan suklaarasioita tms. 

Toinen luukku aukeaa nyt ja tässä se tulee. Mikä kirja on kyseessä? 


Hurmaavia asusteita on oikea vastaus. Melko tuore kirja, eli vuodelta 2022. Ensin lainasin tämän kirjastosta, mutta ihastuin sen verran, että kävin ostamassa ihka oman kappaleen. Paljon mielestäni minulle sopivia ohjeita. Toivottavasti pääsen pian toteuttamaan.