keskiviikko 6. syyskuuta 2023

Aalloilla keinuu myssy

Kesäinen autoneule valmistui melkein kesällä. Pyöröpuikkoneule on ainoa autossamme sallittu neule, mutta  toisena motiivina on ollut puuvillalankojen tuhoaminen - niitä kun riittää.

 

Malli ja ohje löytyivät Raverlystä. YaYa Lovestoknit -nimimerkkinen suunnittelija on julkaissut todella monta pipo-ohjetta ja kaikki ilmaisia. Henkilö nimimerkin takana lienee jenkki, koska esim. puikkokoot ilmoitetaan US-mitoilla ja senttien sijaan puhutaan incheistä. Ainakin tämä ohje on selkeä ja helppo.

Vaikka olen vain lyhyen matematiikan lukenut, osaan mielestäni vieläkin laatia yhtälön. Sen avulla saan laskettua silmukkamäärän, kun oma lanka on aivan eri paksuista kuin ohjeessa. Pieleen meni siinä mielessä, että tarkoitus oli tehdä aikuisen koko, mutta tuli joko hyvin pienipäisen aikuisen tai sitten lasten koko. Valitettavasti lapsetkin saattavat tarvita sytomyssyä, joten tämä saa olla näin. Ehkä joku pieni tyttö haluaakin juuri pinkin myssyn päähänsä. 

Mallin nimi on Making Waves. Lanka on Schachenmayrin Catania Originals, väri Himbeer (256) eli vadelma. Puikko resorissa 2,75 ja sen jälkeen 3 mm. Aloitussilmukoita 110 ja resorin jälkeen 120. Valmiin myssyn paino on 45 grammaa.