maanantai 7. helmikuuta 2022

Paasto, ostolakko, lankalaihis - lähde mukaan!

 Yleisön pyynnöstä ja oma lehmäkin ojassa julistan paaston.


Aika: Tuhkakeskiviikosta 2.3. pääsiäislauantaihin 16.4.2022 nämä päivät mukaan lukien. Sunnuntait eivät ole paastopäiviä. Kesto siis 40 vrk.

Mitä tehdään: Kevennetään elämää ja ajatuksia. Keskitytään hyviin ja rauhallisiin asioihin. Neulotaan/virkataan/ommellaan johonkin keräykseen tms. hyväntekeväisyyteen. Voi myös tehdä lahjoituksen hyvään tarkoitukseen.

Mitä ei tehdä: Valitse yksi seuraavista, tai kaksi, tai vaikka kaikki: 1) En osta lisää lankaa 2) en osta lisää kankaita; 3) en osta  _________ eli oma valinta (kirjoja, meikkejä, suklaata, karkkia tms.)

Miten mukaan: Ilmoittaudu mukaan kommentoimalla tähän viestiin. Kerro mihin osallistut 1, 2 vai 3 (vai kaikki).

Miten raportoin: Jakson lopuksi pyydän osallistujia raportoimaan miten meni. 

Mitä paaston jälkeen: Kaikkien osallistuneiden kesken arvon yllätyskirjan (käsityösellaisen). Saukkis on ystävällisesti luvannut palkita yllätyspalkinnolla paaston suurimman pudottajan, eli sen, joka kuluttaa eniten lankagrammoja paaston aikana.

Paaston jälkeen kaikilla on toivottavasti hyvä ja vähän kevyempi olo tulossa olevaa kevättä varten.

21 kommenttia:

 1. Mukana kaikilla kolmella saralla eli ei lankaa, ei kankaita, ei kirjoja, lehtiä, karkkia, suklaata, eikä edes punaviiniä. (mutta jos joku jotain lahjoittaa, niin sehän on eri asia...) Voisin kyllä keventyä kaikin tavoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun olet mukana ja kiva kun vähän mainostit omassa blogissasi. Laitan tänne vielä muistutuksen sitten kun aika lähenee. Meinaan itsekin paastota, mutta en liitä siihen punaviiniä, jotain paheita saa jäädäkin.

   Poista
 2. Aina löytyy yksi yllytyshullu, joka ei ole täällä sinun blogissa käynyt :)

  Asunnottomien yöhön lapasia/sukkia tms. (Langat vähenee!)
  Ainakin 1 ja teen parhaani 3 kanssa, kankaita en osta muutenkaan

  Ja ei kun hommiin sitten kun aika koittaa :)

  VastaaPoista
 3. Mukana langanostolakossa, kankaita en osta muutenkaan, samoin jätän kirjat ja teet ostamatta. Lupaan myös neuloa jotain hyväntekeväisyyteen. Jos Puikolle sopii, suurin pudottaja palkitaan myös eli lupaan palkinnon (yllätys-sellaisen) sille, joka neuloo eniten grammoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Kiitos! Laitan tästä vielä lähempänä ajankohtaa muistutuksen. Toivottavasti saadaan kiva paasto pystyyn.

   Poista
 4. En osta lankaa. Toivottavasti pystyn ohittamaan kauppojen alelaarit. Onneksi mitään sapiskaa ei liene luvassa, vaikka lipsuisinkin. Ehkä en hyväntekeväisyyteen saa tehtyä mitään, mutta yritän saada aikaiseksi jotain pientä sukulaisnuorten vauvoille. Eräänlaista hyväntekeväisyyttä kai sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paasto alkaa vasta 2.3., joten hyvin ehdit käydä kaupassa ennen sitä. Sapiskaa ei ole tiedossa, porkkanaa vain. Kaikki osallistujat ovat mukana arvonnassa anyway.

   Poista
 5. Yllytyshullu lähtee mukaan aina vaan. Onhan tuota lankaa, josta voisi tehdä jotain. Se on siis langan ostolakko ja sitä myötä lankojen kulutusta.Neulon joka tapauksessa hyväntekeväisyyteen ; mitä välillä lapsenlapsille ja lapsille. Kankaita en osta muutenkaan. Teetä, mutta kahvia menee ja se ei mene lakkoon. Siis kohta 1.

  VastaaPoista
 6. Kangaspaasto alkoi joulukuun puolivälissä ja kestää siihen saakka, että omat kangasvarastot pienentyneet ainakin 5kg/ison laatikon (60 litranen)

  Lanka- ja herkkupaastoo liityn. Lisään itselleni vielä kirjojen osto -paaston.
  N

  VastaaPoista
 7. Mukaan lähdetään paastoamaan,langat ja kangas ostot,sekä kirjat,karkit ja viinit. Hyväntekeväisyyteen yritän saada jotain aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan! Laitan vielä muistutuksen lähempänä ajankohtaa.

   Poista
 8. Nytpä haasteen heitit, ja vaikka olenkin yllytyshullu, niin taidan tällä kertaa jäädä vain seurailemaan teitä muita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. O.k. Totta kai mukana voi olla ihan vaan kuunteluoppilaana.

   Poista
 9. Oispa kiva olla mukana, mutta lankoja en voi luvata olla ostamatta, siihen en kykene😅 Kankaita en osta muutenkaan…oiskohan se sitten suklaa mikä pitää jättää…ei sekään kyllä onnistu😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieti nyt vielä. Muista, että sunnuntai ei ole paastopäivä, joten mahdolliset tarpeet voi täydentää silloin. Tai sitten suklaa - riittääkö, jos syö suklaata sunnuntaisin?

   Poista
 10. Aivan tosiaan, sunnuntait eivät ole paastopäiviä😅😇👍 Olisi helppo sanoa, että riittää kun syö suklaata vain sunnuntaisin, mutta kun rituaaleihin kuuluu kaksi tummasuklaapalaa iltapäivisin kaffin kanssa, mutta jos tummaa suklaata ei lasketa🙏

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, mitähän tuohon nyt sanoisi? Ehkä paaston tulkinta on lopultakin omantunnon kysymys. Ajatushan on keventää elämää ja omia ajatuksiaan kevättä odotellessa. Meille lankaihmisille keventäminen osuu jotenkin luontaisesti juuri lankavaraston keventämiseen. Ja siitähän seuraa luonnollisesti se, että ei ainakaan osta lisää lankaa.

   Poista