keskiviikko 25. toukokuuta 2022

Kevätsiivousta

Anelma: Mikä ihmeen kasa on minun sohvalleni ilmestynyt?
Anelman äiti: Siinä on lankoja menossa kirpputorille myyntiin. Jos jotain jää, ne menevät lahjoitukseen.


Kyllä vaan. Sängynaluslaatikkojen lankamäärä alkoi lopulta sen verran ahdistaa, että karsin vähän kovemmalla kädellä. Eivät laatikot tyhjää jääneet kaikumaan ollenkaan. Nyt voin siirtää näihin virallisiin laatikoihin erilaisissa muissa jemmoissa olevia lankoja. 

Karsimisperiaatteena oli, että jäljelle jääneille langoille on olemassa jokin suunnitelma tai ajatus. Varastoon en enää osta. 

Kukin täysi kerä on omassa pussissaan ja pussi on niitattu kiinni. Toivottavasti kestävät kirpputorikäsittelyn.

Myyn myös Suuri käsityö, Kotiliesi käsityö ja Novita -lehdet. Niitä on paljon. Kävin lehdet läpi ja otin kopiot minua kiinnostavista malleista. Novitan mallithan jäävät heidän nettiinsä, joten niitä ei tarvitse säästää. Jos lehtiä jää, vien ne kirjaston vaihtohyllyyn. Sieltä ne kokemuksen mukaan katoavat ennen kuin on selkänsä kääntänyt. 

Kuvassa on 1938 grammaa lankaa. 

14 kommenttia:

 1. Iik, ei lankoja voi viedä kirppikselle! ;D Minäkin olen ollut karsivinani noita lehtiä, mutta hyvin harva siirtyy sivuun ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyppiihän se vähän, että on tullut ostettua yli oman tarpeen. Mutta joku onnellinen saa sitten edullisesti lankaa - tai jopa ilmaiseksi.

   Poista
 2. Toisen käyttämätön lanka on toisen aarre. Lehdistä kertyy myös isot pinot mutta onneksi tosiaan voi viedä vaikka kirjastoon itselle turhat lehdet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin. Annan vaikka ilmaiseksi, kunhan joku käyttää.

   Poista
 3. Minä olen myös raskinut myydä kirppiksellä lankoja, joita en itse käytä (jokin ajatus niitä ostaessa on ollut, mutta en saanut enää siitä kiinni). En kuitenkaan perusvalkoisia/harmaita/mustia, koska niille tulee käyttökohteina kuitenkin eteen. Minulla myyntiin on mennyt lähinnä ”omituisia keinokuitulankoja”, ja kaupaksi ovat menneet nekin.
  Nuo täydet kerät on helppo myydä, jämänöttösiä näkyy myynnissä aika paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoisia jäi paljon muinaisesta peittoprojektista. Nyt menee kokonaisia keriä, niin luulen kyllä, että pääsen näistä eroon. Ihanaa, jos tulevat käyttöön. Sehän on kierrätyksen idea.

   Poista
 4. Hyvä juttu, kun olet siivonnut lankavarastojasi. Langat on hyvä saada käyttöön ja jos ei itse tarvitse kaikkea ostamaansa, niin joku muu voi tarvita. Hyvä sanonta tuo erilaset muut jemmat. Sellaisia on itsellänikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne jemmat ovat niin salaisia, että en kerro niistä itsellenikään. Virallisissa laatikoissa on viralliset langat.

   Poista
 5. Hyvä periaate. Itse olen huomannut, että ostohetkellä langalle saattaakin olla suunnitelma... mutta annappas olla, kun kuluu vähän aikaa :D

  VastaaPoista
 6. Minua ei hillittömät lankavarastoni haittaa, mutta muuten olisi syytä raivata tilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahdistus on yksi syy, mutta toinen syy karsimiseen on rajallinen säilytystila. Olen luvannut itselleni kaksi sängynaluslaatikkoa, mutta sitten on ne muut jemmat...

   Poista
 7. Tuo oli kyllä hyvä,että jemmat niin salaisia,että et kerro itsellesikään:D:D Mullakin on semmosia ja paljon.

  VastaaPoista